Pretraga

Grad Zagreb naložio zatvaranje kluba Boogaloo: Pokrenuta peticija da se to spriječi

A- A+

Grad Zagreb dao je nalog za zatvaranje kultnog zagrebačkog kluba Boogaloo. Voditelj kluba Boogaloo tvrdi da sve do prije par dana nitko pisanim putem nije obavijestio njega ili njegov klub o planiranom izlasku iz objekta ili o roku za napuštanje. Klub bi, prema nalogu Grada Zagreba, trebao prestati s radom za samo osam dana, odnosno 10. listopada.

Noćni klub koncert

Koncert u noćnom klubu | foto: Pixabay

Ovih je dana odjeknula iznenadna vijest o zatvaranju kultnog zagrebačkog kluba Boogaloo. Jedan od voditelja kluba, Anđelko Šipuš, javnosti se obratio putem Facebooka, a u poduljem tekstu objasnio je razloge ove odluke. Gradska skupština je 21. srpnja ove godine donijela odluku da ‘u gradskim prostorima mogu biti i djelovati samo neprofitne udruge’.

– Ja se samo pitam, kako je moguće da grad donosi odluku da u gradskim prostorima smiju biti samo neprofitne organizacije, i što s ljudima kojima kao i meni ističe ugovor sa gradom u narednom periodu (kafići, pekare, teretane, restorani, dućani), te da li zbog jedne nebulozne odluke koja nema apsolutno nikakve veze sa zdravim mozgom svi dugogodišnjii i obiteljski biznisi i novac koji su ljudi uložili ide u vjetar, napisao je Šipuš i dodao da je pokrenuo pravnu bitku.

Izdvojeni članak
disko

Napravili smo analizu troškova jednog studentskog izlaska: ‘Bez sto eura si nitko i ništa’

Voditelj kluba Boogaloo tvrdi da do prekjučer nitko nije obavijestio njega ili njegov klub o planiranom izlasku iz objekta ili o roku za napuštanje. On je istaknuo da je prvi put pisanim putem, nakon radnog vremena u petak, dobio službenu obavijest od strane POU-a koja ga obvezuje da napusti objekt unutar 10 dana. Žalio se kako se čini kao da mu traže da premjesti sitne predmete poput čaša, šalica i aparata za kavu, iako se radi o skladištu od 400 kvadrata koje koristi za stvari.

Šipuš je također naglasio da je svoje srce i znanje uložio u klub te da mu je najvažniji prioritet da svi koji posjećuju klub osjećaju kao da su kod kuće. Izrazio je šokiranost situacijom i zabrinutost za glazbenu scenu, smatrajući da se suočava s izazovima sličnima borbi s vjetrenjačama, bez obzira na činjenicu da pravno gledano imaju podršku u svakom mogućem aspektu.

Šipuš tvrdi kako je obavijest o tome da klub od 10. listopada nema dozvolu za rad dobio tek u petak popodne, a kako tvrdi, do kraja godine u Booglaoou je bilo dogovoreno oko 50 programa. Kazao je i da je 30. ožujka 2023. godine doznao da im ugovor neće biti produžen na godinu dana, već samo na šest mjeseci.

Na internetu je, nakon gradskog naloga, pokrenuta je i peticija protiv zatvaranja kluba pod nazivom ‘Nastavimo plesati u Boogaloou’. Do zaključenja ovog članka potpisalo ju je više od 8.000 ljudi.