Pretraga

Mesar zagrebačkog SC-a, koji je ostavio bombu u automobilu drugog radnika, dobit će otkaz

A- A+

Nakon što smo pisali da je mesar zagrebačkog SC-a ostavio bombu u automobilu drugog zaposlenika u Savskoj 25, sada je potvrđeno da će on dobiti otkaz. Studentski centar u Zagrebu tvrdi da je bomba u automobilu bila ostavljena u vrećici. Ranije su iz policije rekli da je osumnjičeni ručnu bombu postavio bez konkretne namjere činjenja kaznenog djela.

Studentski centar u Zagrebu | foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Nakon što je mesar zagrebačkog SC-a stavio ručnu bombu u automobil šefa skladišta prehrane u Savskoj 25, sada su iz SC-a za Index.hr potvrdili da će mesar dobiti otkaz. Kazali su da su na temelju očitovanja radnika i policijskog zapisnika zaključili da mesar priznaje djelo i da on tvrdi da se ne radi o ubacivanju bombe u automobil, već da je bomba ostavljena u vrećici.

– Temeljem zakonskih odredbi i akata SC-a Zagreb, rukovodeći se dokumentima iz kojih je razvidno da je radnik priznao djelo, stečeni su uvjeti da poslodavac prema Radničkom vijeću SC-a Zagreb pokrene proceduru izvanrednog otkazivanja ugovora o radu, rekli su iz zagrebačkog SC-a za Index.hr.

Izdvojeni članak

Bomba u Studentskom centru u Zagrebu: Mesar je stavio u automobil drugog zaposlenika

Podsjetimo, prošlog tjedna mesar zagrebačkog SC-a ubacio je ručnu bombu u automobil šefa skladišta prehrane. Sve nam je potvrdila policija te su rekli da je osumnjičeni postavio ručnu bombu bez konkretne namjere činjenja kaznenog djela. Ravnatelj zagrebačkog SC-a Mirko Bošnjak već tada je osumnjičenog oslobodio obveze rada do utvrđivanja svih činjenica.