Pretraga

Mijenjaju se pravila u studentskim domovima: Partiji do kasnih sati odlaze u prošlost

A- A+

Odzvonilo je partijanju do kasnih večernjih iliti ranijih jutarnjih sati u studentskim domovima diljem Hrvatske. Kako doznajemo, zaštitarima studentskih domova dosta je opominjanja studenata koji partijaju i često su u alkoholiziranom stanju. Pobunili su se zbog toga pa je pala odluka da studenti više neće uopće moći partijati u studentskim domovima ili uokolo njih. Studenti s kojima smo pričali devastirani su i prijete još većim zabavama te prestankom plaćanja studentskih domova.

Studentski dom Sava | foto: srednja.hr

Studentski dom Sava | foto: srednja.hr

Studentski domovi diljem Hrvatske više neće moći biti glavna mjesta studentima za izlazak. Država je odredila zabranu zabavljanja i partijanja studentima u studentskim domovima i uokolo njih.

Studenti kažu da je sve počelo postavljanjem nadzornih kamera

Do promjene dolazi nakon konstantnih žalbi zaštitara. Kako doznajemo, oni se već mjesecima bune na studente koji partijaju cijelu noć, a često su u alkoholiziranom stanju.

Bijes zaštitara doveo je do toga da su se požalili državnoj vlasti. Nakon vijećanja i razgovora odluka je pala na zabranu partija iza ponoći. Studenti se mogu zabavljati potiho, navode državne vlasti, uz čašicu razgovora. Alkoholna pića bit će strogo zabranjena i ako zaštitar ulovi studenta s alkoholom, s punim pravom može mu taj alkohol oduzeti.

Studentima koji neće poštivati ova pravila prijetit će stegovni postupak i selidba iz studentskog doma. Studenti su ovom odlukom razočarani i devastirani. Kažu da je sve počelo postavljanjem nadzornih kamera i da planiraju napraviti još veće zabave u inat zaštitarima .

‘Brzo su nam i izbori, sumnjam da nova vlast neće reagirati na ovakve gluposti’

– Pa mi doma imamo vinograd, naravno da ću donijeti svoje vino i da će se to popiti. Pa nisu to neke velike količine, sve u granicama normale. Mi studenti studiramo teške fakultete, partija se sve manje i manje, posebice nakon korone. I da onda nakon svega uprava doma donese takvu skandaloznu odluku, ne znam. Par studenta predložilo mi je da više ne plaćamo dom pa ćemo vidjeti tko je jači, rekao nam je Denis koji živi u studentskom domu u Zagrebu, a inače dolazi iz Hrvatskog zagorja.

Studentica Lilijana iz Dalmacije slaže se s Denisom. Smetaju je stalne kontrole. Kaže da su ju u proteklih tri mjeseca jednom iz uprave studentskog doma probudili u šest ujutro da pokaže svoju iksicu. Naime, kontroliraju ima li u domu ilegalnih stanara. No, Lilijanu je nedavno probudila i sanitarna kontrola koja kontrolira čistoću i urednost soba.

– Takve kontrole po meni su nepotrebne, mi studenti smo punoljetni i ovo nije učenički dom. Umjesto da se država bavi problemom manjka studentskog smještaja, evo ja sam ovaj dom dobila tek u studenom, a do onda sam se smucala po učeničkim domovima i hostelima, oni nama studentima oduzmu mladost. Brzo su nam i izbori, sumnjam da nova vlast neće reagirati na ovakve gluposti, objasnila nam je Lilijana.

Prvi april! Kako smo vas još danas nasamarili pročitajte ovdje.