Pretraga

Ministarstvo je objavilo imena 1.393 dobitnika STEM stipendije, obrazložili i zašto ih je dodijeljeno više

A- A+

Nakon četiri kruga dodjele STEM stipendije, proces dodjele te stipendije je okončan. Podaci o dobitnicima do sada su bili dostupni samo u zatvorenoj aplikaciji za dodjelu STEM stipendija i to pod šifrom, a sada je Ministarstvo, kao i ranijih godina, imena objavilo javno.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

I ove je godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljivalo stipendije studentima koji studiraju u STEM područjima. Naknadnom odlukom Ministarstvo je propisalo da se za ovu godinu dodjeljuje 1.388 stipendija, ali ih je u konačnici dodijeljeno 1.393. Kako obrazlažu iz Ministarstva, dodijeljen veći broj stipendija jer su posljednji na pojedinim listama imali jednak broj bodova.

Ove srijede objavljena su i imena dobitnika, što do sada nije bilo poznato jer su dobitnici na rang-listama bili navedeni pod šifrom i to u zatvorenoj aplikaciji kojoj se može pristupiti samo putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta. Ova vrsta državne stipendije dodjeljuju se prema odvojenim rang-listama za STEM nastavničke studijske programe i rang-listama prema razini i godini studija svih studenata prijavljenih na javni poziv za ostvarivanje prava na dodjelu državnih stipendija u akademskoj godini za koju se dodjeljuju.

Izdvojeni članak
nastavnik piše na ploču

Studenti koji su prihvatili jednu vrstu državne stipendije obvezali se na rad u školi: ‘To neće riješiti kronični nedostatak nastavnika’

Kako je vidljivo na listi, za nastavničke studijske programe dodijeljeno je u konačnici 456 stipendija, u kategoriji 1. godina preddiplomskog i integriranog preddiplomskog i diplomskog ostalih STEM studija njih 284, studentima više godine integriranog preddiplomskog i diplomskog studija dodjeljuju se 93 stipendije, zatim studentima više godine preddiplomskog 373 stipendije, studentima prve godine diplomskog studija 93 stipendije i studentima druge godine diplomskog studija 94 stipendije.

Podsjetimo za kraj, rate ove stipendije za listopad, studeni, prosinac i siječanj već su isplaćene, a studenti je dobivaju kroz devet mjeseci. Studenti nastavničkih STEM smjerova mjesečno će dobivati 600 eura, a studenti ostalih STEM studija 300 eura mjesečno.

U nastavku možete vidjeti listu svih ovogodišnjih dobitnika, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab