Pretraga

Morate vidjeti prohtjeve ove studentice koja traži cimericu u domu: ‘Voljela bih da nisi u sobi’

A- A+

Studentica medicine traži cimericu u domu, a od nje, među ostalim, očekuje da je većinu vremena nema u sobi. To je razljutilo druge studente koji su je odmah iskritizirali.

Prvi paviljon Save (Foto: Dominik Smolak)

Foto: Dominik Smolak, srednja.hr

U studentskim grupama na društvenim mrežama, kako smo nebrojeno puta do sada istaknuli, zaista nailazimo na sve i svašta. Za rubriku sve i svašta i objava je koju smo jutros zamijetili ispijajući jutarnju kavu. Radi se o studentici koja traži cimericu u domu.

Izdvojeni članak
Soba u domu Stjepan Radić na Savi

Zaista morate pročitati objavu gej studentice koja traži cimericu u domu: Nas je baš nasmijala

‘Voljela bih da većinu vremena nisi u sobi’

Ništa neuobičajeno. Bliži se početak useljavanja u studentske domove, nova akademske godina, nastava. Svi koji su upali u dom, a već nemaju dogovorenog cimera ili cimericu, žele naći odgovarajuću, pouzdanu osobu s kojom će dijeliti nekoliko kvadrata životnog prostora narednih godinu dana, ako ne i dulje.

Međutim, kada se nađe studentica koja od svoje cimerice očekuje da je gotovo pa nema u sobi, da joj osigura mir i trpi njeno učenje na glas, onda se zaista radi o nečemu neuobičajenom. Da, dobro ste čuli. U jednoj od grupa studentskih domova na Fejsu naletjeli smo na objavu studentice medicine koja ima cijeli popis uvjeta koje bi njena buduća cimerica trebala zadovoljiti.

– Druga sam godina medicine, ne pušim (pa očekujem da poštuješ nepušenje u sobi), ne izlazim i ne dovodim nikoga u sobu. Učim naglas, pa bih voljela da većinu vremena nisi u sobi (preferiraš učenje u knjižnici/učionici ili da češće ideš kući) i da ti to ne smeta. Za sve se ostalo možemo dogovoriti. Ukoliko ti navedeno odgovara, javi se u inbox ❤️, napisala je u studentskoj grupi.

'Oglas' za cimericu u grupi studentskog doma na Facebooku

‘Oglas’ za cimericu u grupi studentskog doma na Facebooku
Foto: Screenshot Facebook

‘Sori, nije mi jasno kak ti nije bed’

Odmah nakon što je post objavljen krenule su kritike i komentari na račun studentice. Uglavnom su joj zamjerali što je tako olako zatražila od svoje buduće cimerice da ne provodi vrijeme u sobi.

– Sori, nije mi jasno kak ti nije bed tražit od cimerice da ne bude u sobi?? Pa budi u stanu ako ti smeta dijelit sobu s nekim, napisao je jedan od komentatora.

– Svaka čast da je ovo netko više rekao/napisao. Godinama čitam, nebitno jel tokom godine po natječaju/ljetni kako se traži da druga strana “da živi sa mnom, ali pod uvjetom da te nikad nema u sobi i super ćemo se slagat”. Sramotno. Idite u stan ako imate toliku potrebu za privatnošću u sobi “dva sa dva”. I da, još me više sramota što to konstantno traži ženski rod, nadovezala se studentica.

‘Kome ne paše, imate svoj mir’

Još jedan od komentara koji je ‘osvojio’ dosta lajkova članova studentske grupe je također kritizirao pretjeranu privilegiranost studentice koja je napisala objavu.

– Kad vidim stav studenata kako misle da mogu birati cimerove karakteristike i tražiti neke gluposti dođe mi smiješno. Ljudi očito zaboravljaju da rezervacijom sobe rezerviraju isključivo svoje mjesto u njoj. Također zaboravljaju da je dom privilegija, a ne pravo i tako bi se trebali i ponašati. Kome ne paše, 400-500 eura je stan i imate svoj mir, zaključio je.