Pretraga

Na Sveučilištu u Zagrebu promovira se 186 novih doktora znanosti i umjetnosti, ovo su njihova imena

A- A+

Ove nedjelje održat će se dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Ukupno će biti promovirano 186 osoba, od čega ih je najviše s Filozofskog i Medicinskog fakulteta.

Foto: UNIZG

Hrvatska je dobila 186 novih doktora znanosti i umjetnosti, dolaze sa sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i svi oni bit će u promovirani u nedjelju u Hrvatskom narodnom kazalištu. Među sastavnicama s kojih dolazi najviše novih doktora su Filozofski fakultet (37), Medicinski fakultet (33), Prirodoslovno-matematički fakultet (19) te Fakultet elektrotehnike i računarstva (15).

Promocija će se održati u dva dijela – u 10 i u 13 sati, a kako stoji u priopćenju Sveučilišta u Zagrebu, tijekom prve svečanosti bit će promovirano 95 doktorskih kandidata, a tijekom druge njih 91.

– Svečanosti će se održati u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom te preporukama i mjerama Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu, Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Kriznoga stožera Sveučilišta u Zagrebu vezano uz nCoV bolesti (COVID-19), a ulaz u HNK bit će moguć samo uz predočenje COVID-potvrde, piše u priopćenju Sveučilišta.

Izdvojeni članak

Izvanredne mjere nisu im omele promociju: Studente su zamijenili roboti

Povorka prorektora, dekana i rektora kretat će se u vremenu od 9.20 do 9.30 sati i od 12.20 do 12.30 sati od zgrade
Sveučilišta u Zagrebu prema zgradi Hrvatskoga narodnoga kazališta. Zbog toga će kratkotrajno će biti obustavljen promet na sjevernoj strani Trga Republike Hrvatske.

– Promocije će započeti svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK￾a, nakon čega će biti intonirana himna Republike Hrvatske. Na svečanosti će uslijediti govor rektora Damira Borasa. Nakon što kandidati odjeveni u svečane toge izgovore tekst prisege i rektor ih proglasi doktorima znanosti i umjetnosti, prebacit će kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime će i simbolično ući u novo i više akademsko zvanje. Uslijedit će uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti će završiti akademskom himnom Gaudeamus igitur, piše u priopćenju sveučilišta.

U nastavku možete vidjeti imena svih 186 novih doktora znanosti i umjetnosti. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [878.26 KB]