Pretraga

Nagrađeni najbolji studenti sportaši na Sveučilištu u Zagrebu: Ovo su njihova imena

A- A+

Da se bavljenje sportom i obrazovanje na visokoj razini ne moraju međusobno isključivati najbolje zna 108 studenata kojima su u četvrtak uručene nagrade za najbolje studente sportaše na Sveučilištu u Zagrebu. U konkurenciji studenata, najboljim sportašem proglašen je Neven Zonjić, a najboljom sportašicom Josipa Bebek.

Ilustracija: Unsplash

U Kinu Forum u Studentskom naselju Stjepan Radić održana je proteklog četvrtka svečanost dodjele nagrada najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2021./2022.

U sveučilišnim sportovima sudjelovalo oko šest tisuća natjecatelja

Kako je priopćeno sa Sveučilišta u Zagrebu, u konkurenciji studenata, najboljim sportašem proglašen je Neven Zonjić (futsal), a najboljom sportašicom Josipa Bebek (rukomet). Najbolja momčad ove je godine bila futsalska reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, koja je osvojila zlatnu europsku medalju, za koju nastupa i Neven Zonjić. Nagrada za najbolji ženski kolektiv pripala je sveučilišnoj reprezentaciji u karateu, s osvojenim dvjema europskim i četirima svjetskim medaljama.

– Na svečanosti su nagrade i priznanja također dodijeljeni visokim učilištima koja su postigla najbolje rezultate na natjecanjima, održanima u okviru sustava UniSport Zagreb u ukupno 25 sportova. Na njima je sudjelovalo oko šest tisuća natjecatelja s čak 44 visoka učilišta koja djeluju na području Grada Zagreba. U konkurenciji studentica nagradu je osvojio Kineziološki fakultet, a u konkurenciji studenata i ukupnoj konkurenciji Ekonomski
fakultet. Najaktivnijim visokim učilištem proglašen je Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu., stoji u priopćenju Sveučilišta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Veliko sveučilište gradi sportske terene, žele uvesti izborne predmete iz vježbanja i očuvanja zdravlja

Već je počela nova sezona

Dodijeljena su i posebna priznanja, a osvojila su ih reprezentacije koje su ljetos nastupale na europskim i svjetskim prvenstvima te postigle mnogo medalja – čak 16 europskih i četiri svjetske, čime je Sveučilište u Zagrebu dobilo titulu najuspješnijega sportskoga sveučilišta u Europi. Opet je riječ o muškoj ekipi futsala, zatim ženskog rukometnog rima, ženskog odbojkaškog tima, ekipama  džuda, karatea, taekwondoa i kikboksa te o veslačkoj reprezentaciji i reprezentaciji u rukometu na pijesku (muški i ženski tim). Posebna priznanja za razvoj akademskoga sporta dobili su Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Sportski savez Grada Zagreba i Studentski centar u Zagrebu.

– Svake sezone studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu postižu sve bolje rezultate, čime se potvrđuje sustavan kvalitetan rad profesora, trenera i studenata. Nova sezona natjecanja već je započela te se očekuje kako će studenti sportaši i ove akademske godine postići iznimne rezultate i osvojiti brojna odličja na domaćim i međunarodnim prvenstvima, poručuju sa Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjećaju i da je netom prije svečanosti na Kineziološkom fakultetu utemeljen Počasni odbor Europskoga sveučilišnoga prvenstva u borilačkim
sportovima Combat Zagreb 2023. Riječ je o najvećem europskom sveučilišnom prvenstvu u 2023. godini, domaćin kojega će biti Sveučilište u Zagrebu. Combat Zagreb 2023 održavat će se od 19. do 24. srpnja u četirima dvoranama, a očekuje se da će na natjecanju sudjelovati više od 1.200 natjecatelja s više od 400 europskih sveučilišta, koji će svoje snage odmjeriti u džudu, karateu, taekwondou i kikboksu.

Popis dobitnika možete vidjeti u tablici ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.