Pretraga

‘Najlakše je gazit’ po studentu’: Splićani prosvjedovali ispred faksa, od Uprave traže nekoliko stvari

A- A+

‘Najlakše je gazit’ po studentu’ – upečatljiva je poruka jedne studentice splitskog Pravnog fakulteta na danas održanom prosvjedu nekolicine njih. Prosvjeduju jer smatraju da su tijekom epidemije bili zakinuti za kvalitetnu online nastavu, ispitni rok, a između ostalog, žele i da se smanji broj ECTS-a koji su uvjet za upis više godine studija.

Pravni fakultet Split|foto: http://www.pravst.unist.hr/

Nekolicina studenata Pravnog fakulteta u Splitu ovog je petka prosvjedovala ispred svog faksa, prvenstveno radi uskrate jednog ispitnog roka tijekom zatvaranja fakulteta, piše HRT.

Izdvojeni članak

Ovaj zagrebački faks zbog korone studentima omogućuje treći upis predmeta

Okupljeni studenti tražili su smanjenje broja ECTS bodova potrebnih za upis više godine. Također, žele i da se snizi cijena ECTS bodova koji se prenose u naredne godine studija, a jedan od zahtjeva je i da im od listopada budu organizirana online predavanja i online ispiti.

Studenti koji su prosvjedovali tvrde i da im Uprava fakulteta još nije nadoknadila izvanredni rok iz travnja kojeg su propustili zbog pandemije koronavirusa, a jesenski ispitni rok je završen u četvrtak. Okupljeni studenti navode i da Pravni fakultet Split jedini nije imao online ispite i predavanja.

Slučajno ili ne, nakon prosvjeda studenata Pravnog, na stranicama Sveučilišta u Splitu osvanula preporuka rektora Dragana Ljutića kojom se sastavnicama omogućuje organizacija dodatnog ispitnog roka.

– U kontekstu posebnosti i dobro znanih nepovoljnih utjecaja na sustav studiranja i polaganja ispita na Sveučilištu u Splitu uzrokovanih pandemijom, prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, donosi preporuku svim sastavnicama kojom se omogućava organizacija dodatnog ispitnog roka u akademskoj godini 2019./2020., stoji u obavijesti Sveučilišta uz dokument kojeg možete vidjeti u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [220.51 KB]