Pretraga

Dva zagrebačka fakulteta odlučila: Online nastava i u ljetnom semestru, no ima izuzetaka

A- A+

Zimski ispitni rok bliži se kraju, a mnogi studenti očekuju od svojih fakulteta obavijesti o tome na koji će se način izvoditi nastava u ljetnom semestru. Najveći u Hrvatskoj, Ekonomski fakultet Zagreb odlučio je da će se ona i dalje provoditi online putem, uz izuzetak manjeg broja kolegija. Online nastava do daljnjeg se održava i na Fakultetu političkih znanosti, koji pak ima prostornih problema.

Jeswin Thomas, Unsplash

Nakon Sveučilišta Sjever te Fakulteta organizacije i informatike, još dva zagrebačka fakulteta donijela su odluke o online nastavi u drugom semestru.

Na Ekonomiji tek manji broj kolegija uživo

S Ekonomskog fakulteta u Zagrebu priopćili su kako u ponedjeljak započinje ljetni semestar, a nastava će se i dalje odvijati online putem. Izuzetak je 14 kolegija s ovog popisa koji će se održavati u prostorima fakulteta.

– Napominjemo da i za kolegije koji se izvode u dvoranama, studenti mogu prisustvovati predavanjima online. Sve poveznice na vaše kolegije dobit ćete do kraja tjedna putem e-maila te vas molimo da se registrirate za svoje kolegije u Google Classroom sučelju, stoji u priopćenju Ekonomskog kojeg potpisuje, Božidar Jaković, prodekan za studente, nastavu i digitalizaciju.

Kada je riječ o dijelu nastave koja će se održavati na Ekonomskom fakultetu, ona se odvija prema posebnim epidemiološkim pravilima. Tako svi studenti trebaju najaviti svoj dolazak u prostore fakulteta minimalno 48 sati prije dolaska online formulara. Također, studenti trebaju imati popunjenu izjavu koju predaju na porti uz identifikacijski dokument. Ulazak na fakultet i izlazak je moguć samo kroz glavnu portu, dok će u slučaju opasnosti biti sva vrata otvorena za izlazak.

Izdvojeni članak

Jedno sveučilište donijelo odluku o izvođenju nastave u ljetnom semestru: ‘Dolazak je obavezan’

FPZG ide online do daljnjeg

Sličnu odluku donio je i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, odakle poručuju kako im je u Ministarstvu rečeno da su i dalje na snazi preporuka od 27. studenog. Nastava na FPZG-u do daljnjeg će se održavati online.

– U međuvremenu ćemo pratiti sve informacije Stožera civilne zaštite RH, HZJZ  i Ministarstva znanosti i obrazovanja, te kada se steknu epidemiološki uvjeti biti spremni za prijelaz na hibridni model nastave prema rasporedu koji smo u međuvremenu pripremili. Podsjećamo da su nam ovaj semestar na raspolaganju samo tri dvorane u prizemlju s obzirom na potrebu sanacije stubišta. Hibridni model bi se slučaju popuštanja mjera odnosio na izborne kolegije preddiplomskih studija politologije i novinarstva i kolegije smjera na studiju novinarstva koji se izvode na hrvatskom jeziku. Za ostale nažalost nemamo prostorne mogućnosti, stoji u obavijesti FPZG-a, a rasporedi su dostupni na ovoj poveznici.

S tog fakulteta ističu i da, ako dođe do popuštanja mjera, kolokvije planiraju održati u prostoru fakulteta ili hibridno, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

– Ukoliko (kada) prijeđemo na hibridni model, fizički dolasci će biti opcionalni, poručuju s FPZG-a.