Pretraga

Najstariji student na svijetu dobio 15. diplomu pa odlučio da mu je dosta studiranja

A- A+

Leonardo Altobelli objavio je da će prekinuti svoj sveučilišni studij nakon što stekne svoju 15. po redu sveučilišnu diplomu. 91-godišnji Altobelli stekao je diplome iz različitih područja, a nakon završetka svojeg sveučilišnog puta, planira se posvetiti pisanju i potiče mlade da vole ono što rade i prigrle svoj posao sa strašću i osmijehom.

Leonardo Altobelli

Leonardo Altobelli | izvor: screenshot YouTube

Najstariji student na svijetu, Leonardo Altobelli, obznanio je čitavom svijetu kako je konačno zadovoljan i da će prekinuti studij nakon što je ovog tjedna stekao svoju 15. po redu sveučilišnu diplomu. Uoči dobivanja najnovije diplome kriminologije na novom odjelu za istraživačke znanosti njegovog lokalnog sveučilišta Foggia, ovaj je 91-godišnji talijanski umirovljeni liječnik odlučio kako je ipak došlo vrijeme za prestanak studiranja, prenosi ANSA.

Altobelli, koji je bio obiteljski liječnik do svoje 70. godine, također je bio gradonačelnik svog grada, Troia, u blizini Foggie. Njegovih prethodnih 14 diploma obuhvaća pravo, političke znanosti, talijansku književnost, filozofiju, pedagogiju (dva puta), agrarnu znanost, prehrambenu znanost i tehnologije, turističke znanosti, povijest, biotehnologiju te arheologiju.

Izdvojeni članak
diploma_student

Vječiti student: Pauzirao 15 godina pa završio faks 25 dana prije zakonskog roka

Njegov sveučilišni životopis također uključuje i sedam diploma iz socijalne medicine, sportske medicine, zdravstvenog prava i podučavanja opće medicine, da navedemo samo neke. Svjestan je, kaže, da je najstariji student na svijetu te zbog toga procjenjuje kako je sada pravo vrijeme za stanku.

– Posvetit ću se pisanju. Mladima poručujem da vole sve što rade. Da prigrle svoj posao, i da ga rade s osmijehom i smireno. Uvijek sam imao strast za učenjem. Zato sebe nazivam studentom svijeta, zaključio je Altobelli.