Pretraga

Nakon velikih oštećenja, studentska menza ipak otvara svoja vrata: Studenti su oduševljeni

A- A+

Studentska menza Index u Rijeci prije desetak dana pretrpjela je ogromnu štetu nakon olujnog nevremena i kiša koje su pogodile to područje. Otvaranje je odgođeno za nešto više od tjedan dana, a sada iz Studentskog centra javljaju da menza s radom kreće u ponedjeljak. Studenti su tu odluku na društvenim mrežama pozdravili s oduševljenjem.

Prije nešto više od tjedan dana ogromno je nevrijeme pogodilo riječko područje. Jedan je muškarac u bujici tragično izgubio život, dok su brojne stambene kuće i zgrade u širem centru ostale poplavljene. Nekoliko škola, među kojima i Prva riječka hrvatska gimnazija, imaju znatna oštećenja zbog prodora vode, a rektorat Sveučilišta u Rijeci je neupotrebljiv.

Fakulteti nisu znatno nastradali, no kako smo pisali, jedna studentska menzaIndex – jest. Bila je kompletno poplavljena i šteta je ogromna, tolika da neko vrijeme jednostavno nije mogla raditi za studente. Podsjetimo, ravnatelj Studentskog centra Rijeka Goran Manestar rekao je da su poplavili strojevi i da će trebati neko vrijeme da menza proradi.

Izgleda da je šteta ipak sanirana i da će studentske menza, nakon tjedan dana odgode, ipak početi s radom. Kako su javili iz Studentskog centra Rijeka, studentski će restoran Index otvoriti svoja vrata u ponedjeljak, 10. listopada, a radno vrijeme će mu biti od 7 do 21 sati. To je oduševilo brojne studente koji su na društvenim mrežama ostavljali ushitne komentare.

Kako je izgledala poplava u Indexu možete pogledati u videu ispod.