Pretraga

Nakon više od 20 godina na varaždinskom FOI-ju održana važna sjednica: To je odluka novog rektora

A- A+

Nakon više od 20 godina na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike održana je sjednica Društveno-humanističkog vijeća zagrebačkog sveučilišta. Ta je važna sjednica održana prema odluci rektora Stjepana Lakušića, koji je na čelno mjesto Sveučilišta u Zagrebu stupio prije dva mjeseca.

FOI sjednica vijeća

Foto: Fakultet organizacije i informatike (FOI)

Uoči proslave 60. rođendana Fakultet organizacije i informatike konačno je bio domaćin sjednice Vijeća društveno-humanističkog područja zagrebačkog sveučilišta. Prvi put je to da se ta važna sjednica održala na varaždinskom FOI-ju u posljednjih preko 20 godina.

Planiranje dobre suradnje

Društveno-humanističko vijeće koje okuplja predstavnika s dvanaest fakseva, a bavi se razvojem područja i osiguravanjem kvalitete studija. Njegovi članovi rade na poticanju interdisciplinarnosti, istraživačkih projekata i inovacija, a na sjednicama se planira i kadrovski razvoj te je do sad potvrđivalo izbore u zvanja.

Sjednica vijeća bila je hibridna, uživo su je faksu pratila 22 člana, a među njima i predstavnici FOI-ja i dekanata. Sve je uvodnom riječi pozdravila dekanica Nina Begičević Ređep istaknuvši da joj je posebno zadovoljstvo da su domaćin tako važnoj sjednici, i to prema odluci rektora Stjepana Lakušića.

– Premda je ovo radna sjednica, istu smo iskoristili i za razmjenu iskustava i planiranje daljnje suradnje i projektnih aktivnosti. Imamo jako dobru međuinstitucijsku suradnju sa svim fakultetima iz našeg područja i zahvaljujem svima na ovom sastanku u Varaždinu, obzirom da naše Sveučilište djeluje i ovdje, putem sastavnica koje su smještene u Varaždinu, kazala je dekanica Begičević Ređep.

Izdvojeni članak
panel o visokom obrazovanju, srednja.hr konferencija obrazovanje na prekretnici

Novi rektor ima skroz drugačiji pogled na autonomiju: ‘Sveučilište nema što skrivati od javnosti’

‘Varaždin je sveučilišni grad’

Lajoš Žager, predsjednik vijeća s Ekonomskog fakulteta, kazao je kako su ovom sjednicom htjeli dati obol jubilarnom rođendanu koji će FOI uskoro proslaviti.

– Naši fakulteti surađuju izuzetno dobro, pa recimo i kroz nastavu i to dugi niz godina, posebice kada govorimo o zagrebačkom Ekonomskom fakultetu i varaždinskom FOI-ju. Ta suradnja će se nastaviti i dalje i zato smo također danas ovdje, rekao je Žager.

U posljednjih je šest desetljeća FOI bio poželjan partner u međunarodnim projektima, ali i primjer kako se radi unutar područja. Više je dekana to istaknulo, a poseban pijetet Varaždinu kao sveučilišnom gradu na kraju je odao prorektor  za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju Jurica Pavičić.

– Varaždin je sveučilišni grad, a održavanjem sjednice Vijeća upravo u Varaždinu htjeli smo dati snagu jednom kvalitetnom fakultetu kao što je FOI i njegovom vodstvu, rekao je Pavičić.


VIJEĆNICI POSJETILI I ADVENT

Vijećnici su ovaj posjet iskoristili za obilazak Vile Oršić, jedne zgrade faksa koja je u obnovi, a onda i Studentskog doma koji je primjer suvremenog arhitektonskog dizajna i zelenog energetskog koncepta s brojnim inovativnim rješenjima. Naposljetku su posjetili Advent u Varaždinu kao turističku manifestaciju.