Pretraga

Nema ulaska u NSK bez COVID potvrde, ali ipak možete posuditi knjigu: Pokrenuli novu uslugu

A- A+

Od prošloga tjedna za ulazak u javne ustanove potrebno je predočiti COVID potvrdu. Bez nje nije moguće ući niti u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu. No, ovih je dana pokrenuta usluga beskontaktnog povrata i posudbe građe.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica; foto: srednja.hr

Najveća u Hrvatskoj, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, ovih je dana uspostavila uslugu beskontaktnoga povrata i posudbe građe, odnosno drive-in povrat i posudba, kako bi se korisnicima omogućile usluge bez ulaska u prostor Knjižnice.

Podsjetimo, od prošloga tjedna korisnicima, poslovnim suradnicima i zaposlenicima NSK ulazak u zgradu omogućuje se samo uz predočenje valjane i važeće EU COVID potvrde, a korisnici koji nisu u mogućnosti predočiti valjanu i važeću EU COVID potvrdu, ne mogu ući u zgradu.

Drive-in posudba

Drive-in usluga NSK-a je korisnicima dostupna od ponedjeljka do petka od 13 do 15 sati ispred Digitalnoga laboratorija NSK kod sjeveroistočnoga ulaza u Knjižnicu. Na taj način korisnici mogu vratiti posuđene knjige te dobiti potvrdu o razduživanju. Isto tako, mogu posuditi prethodno rezerviranu građu – knjige koje imaju status posudbe, mogu se rezervirati preko e-adrese: [email protected].

– Obavijest da je građa spremna za preuzimanje, korisnik će dobiti u razdoblju od 48 sati, a potrebno ju je preuzeti u roku od tri radna dana od potvrde rezervacije građe. Nakon isteka toga roka prestaje rezervacija za zatraženu građu, pojasnili su iz NSK.

Online učlanjenje

Također, korisnici se u NSK mogu učlaniti online putem te na daljinu produljiti članstvo.

– Korisnik svoj zahtjev za upisom ili produljenjem članstva upućuje preko mrežnoga obrasca dostupnoga na poveznici. Dostavom potvrde o uplaćenome trošku članarine, članovi Knjižnice mogu koristiti njezine usluge preko e-članske iskaznice ili preuzimanjem iskaznice u Knjižnici, stoji u obavijesti NSK.