Pretraga

Niste na vrijeme vratili knjigu u NSK? Objavljeno kada to možete učiniti bez plaćanja zakasnine

A- A+

‘Knjigu vrati, ništa ne plati!’ moto je ovogodišnje akcije Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Tako će svi koji nisu na vrijeme vratili knjigu moći od 9. do 11. studenog vratiti bez plaćanja zakasnine. Ovakve ‘akcije’ knjižnice znaju imati nasumično tijekom godine, a s obzirom na to da se 11. studenog obilježava Dan hrvatskih knjižnica, moguće je da će još neke knjižnice imati ovu pogodnost.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i naslagane knjige u boji

Foto srednja.hr | Canva

Živimo u užurbanom svijetu gdje je ponekad teško pratiti sve što se događa oko nas. Pa tako jednog dana prilikom velikog čišćenja kuće otkrijete da je knjiga, koju ste trebali vratiti u knjižnicu u veljači prošle godine, zapravo cijelo vrijeme bila između zida i ormara. U glavi već računate koliko velik kredit ćete trebati dići samo da platite zakasninu.

No, ako ste tu knjigu posudili iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, imate sreće jer ovog tjedna možete vratiti knjigu (ili knjige) bez plaćanja zakasnine. Akcija je to pod nazivom ‘Knjigu vrati, ništa ne plati!’ koju je NSK organizirao u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige i Dana hrvatskih knjižnica.

– Knjige posuđene u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu mogu se vratiti bez plaćanja zakasnine od 9. do 11. studenoga 2023. godine. Knjige se vraćaju na pult na kojem su bile posuđene, odnosno na ulaznoj razini i u čitaonicama na trećem i četvrtome katu, poručili su iz NSK.

Izdvojeni članak

Idete na Interliber i ne znate koju knjigu uzeti? Donosimo popis 42 naslova koji će vam olakšati izbor

Podsjetimo, ovakve ‘akcije’ knjižnice znaju imati nasumično tijekom godine, ali s obzirom na to da se Dan hrvatskih knjižnica obilježava 11. studenog, moguće je da će još neke knjižnice tijekom ovog tjedna objaviti kako nude istu pogodnost. Osim što se ovog tjedna obilježava Dan hrvatskih knjižnica, od danas 7. studenog pa do nedjelje 12. studenog održava se najveći sajam knjiga u Hrvatskoj – Interliber.

Sajam se održava na Zagrebačkom velesajmu, tako da ako na policama imate posuđene knjige koje još niste vratili, sad je prilika da ih vratite u NSK i to besplatno, a zatim produžite na Interliber po nove knjige kojima ćete popuniti police. Ako pak ne znate koju knjigu ili knjige biste uzeli na Interliberu, na ovoj poveznici možete pronaći popis od 42 naslova koji će vam pomoći suziti izbor.