Pretraga

Netipična brucošijada: Faks odveo brucoše na luksuzan izlet u Istru

A- A+

Dok neki brucoši prve studentske dane proslave tulumom, Zagrebačka škola ekonomije i managementa svojim je studentima pripremila nešto drugačiju dobrodošlicu. Brucoši su otputovali u Istru na Study Trip gdje su posjetili kampus tvrtke Infobip, razgovarali s izvršnim direktorom Maistra Hospitality grupe pod čijom grupacijom je Design Hotel Lone u kojem su i odsjeli, a natjecali su se i na StartUp Weekendu. Pobjednici su dobili priliku posjetiti tvrtku Rimac i vidjeti poznatu Neveru. Naravno, izlet nije prošao bez tuluma.

zšem strudy trip

ZŠEM studenti na brucošijadi pod nazivom Study Trip: Istra | Foto: ZŠEM

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) ove je godina srušila rekord upisa na prvu godinu studija. Jednu od najvećih prednosti koju ističu ZŠEM-ovci je povezivanje s poslovnom zajednicom pa ne čudi podatak kako se 94 % studenata zapošljava unutar godine dana od završetka studija.

Najbolji pokazatelj povezivanja studenata s poslovnom zajednicom je brucošijada pod nazivom Study Trip: Istra u organizaciji ZŠEM-a na kojoj su brucoši iz prve ruke mogli vidjeti što točno znači i nudi studij na ZŠEM-u. Početkom studenog posjetili su Infobip, vodeću globalnu komunikacijsku cloud platformu i IT kompaniju u regiji.

Među prvima su imali prilike prošetati po novom kampusu Infobipa ‘Pangea’ u Vodnjanu te su im stručna predavanja održali alumniji ZŠEM-a, Matea Luković Rikato, employer branding specialist te Philip Vranešić, learning and development senior specialist u Infobipu. Infobip kao startup krenuo 2006. iz malog Vodnjana iz garaže da bi postao prvi hrvatski unicorn koji sada broji preko 3.000 zaposlenih među kojima su mnogobrojni ZŠEM-ovci.

Dekan ZŠEM-a, dr. sc. Mato Njavro na kampusu Infobipa | Foto: ZŠEM

Produktivan dan zaokružili izlaskom u klub

Nakon posjete Infobipu uslijedio je dolazak u Rovinj gdje su studenti odsjeli u Design Hotel Lone by Maistra Collection. Slobodno vrijeme su iskoristili za šetnju uz zalazak sunca i relaksaciju u spa zoni hotela. Nakon toga, u konferencijskog dvorani čekali su ih dekan dr. sc. Mato Njavro i alumni Juraj Šikonja koji je trenutno COO Maistra Hospitality grupe.

study trip istra

COO Maistra Hospitality grupe Juraj Šikonja i dekan ZŠEM-a | Foto: ZŠEM

Juraj je svoju karijeru započeo u KPMG-u kao pripravnik, a od 2015. do 2021. godine radio je u McKinsey & Company – globalnoj tvrtki za savjetovanje o upravljanju. Nakon završenog preddiplomskog studija na ZŠEM-u upisao je MBA na INSEAD poslovnoj školi s razvedenim kampusom smještenim u Parizu, Singapuru i Abu Dhabiju i studirao na sve tri lokacije unutar godine dana trajanja MBA studija. Dekan i Juraj održali su fireside chat te sa studentima podijelili najkorisnije savjete. Produktivan dan studenti su zaokružili s odlaskom u klub Steel Rovinj u vlasništvu poznatog DJ-a Tome in der Mühlena.

Design Hotel Lone u kojem su odsjeli ZŠEM-ovci | Foto: ZŠEM

Najbolje studentske startup ideje nagrađene posjetom Rimcu

Kako bi brucoše počeli pripremati na globalizirani svijet koji je stalno podložan promjenama, organiziran je i StartUp Weekend na kojem su studenti prve godine predstavljali svoje projekte stručnom žiriju te dekanu ZŠEM-a. Također, na StartUp Weekendu studenti su se družili s alumnijima ZŠEM-a koji su iz svojih startupova razvili uspješna poslovanja. Pobjednici StartUp Weekenda imali su prilike posjetiti kompaniju Rimac automobili te gledali kako se najpoznatiji hypercar ‘Nevera’ izrađuje.

Kroz prosinac će studenti posjetiti kompanije Aircash, Agrivi i Flaster. Upravo su Agrivi i Flaster kompanije koje su nastale iz startupa ZŠEM-ovih alumnija.