Pretraga

Nova opcija u SC-u velikog grada: Studenti ondje mogu podnijeti zahtjev za prijavom boravišta

A- A+

Studenti Sveučilišta u Rijeci imaju priliku jednostavno i brzo obaviti prijavu boravišta na novoj lokaciji – u Studentskom centru Rijeka i to već od ovog utorka. Ova inicijativa, nazvana Prijava boravišta u SCRI, omogućava studentima praktično podnošenje zahtjeva za prijavu boravišta i dobivanje odgovarajuće potvrde i uvjerenja na jednom mjestu.

Studentski centar Rijeka| foto: srednja.hr

Riječki studenti koji trebaju prijaviti boravište kod privatnog stanodavca, zahtjev po novom mogu ponijeti u Studentskom centru Rijeka. Sve što trebaju učiniti je posjetiti SC koji je smješten u Ulici Radmile Matejčić 5, Rijeka, prizemlje zgrade (u sklopu recepcije), svakog radnog dana od 08:00 do 14:30 sati. Ova usluga bit će dostupna svim studentima Sveučilišta u Rijeci, priopćeno je iz Studentskog centra Rijeka.

Jedan od ključnih zahtjeva za prijavu boravišta je dostava odgovarajuće dokumentacije. Studenti koji nisu vlasnici ili suvlasnici nekretnine u kojoj će prijaviti boravište moraju priložiti ovjerenu izjavu stanodavca ili ovjereni ugovor o najmu nekretnine sklopljen sa stanodavcem. Alternativno, stanodavac može dati suglasnost neposredno pred službenom osobom.

Izdvojeni članak
Snježana Prijić Samaržija

Riječka rektorica dobila važnu funkciju: Postaje čelnica tijela koje okuplja sveučilišta ovog dijela Europe

Za studente koji su već duže vrijeme prijavljeni na istoj adresi, odnosno u istom mjestu, dužni su dostaviti odgovarajuću dokumentaciju koja opravdava ponovno podnošenje zahtjeva za prijavu boravišta. Strani državljani moraju uz zahtjev za prijavu adrese boravišta priložiti vlasnički list nekretnine, navodi se u priopćenju SC-a Rijeka.

Ova nova usluga u Studentskom centru Rijeka ima za cilj olakšati proces prijave boravišta i smanjiti administrativne prepreke s kojima se studenti susreću. Ova inicijativa mogla bi znatno olakšati život studentima Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci. Svi zainteresirani studenti pozvani su posjetiti Studentski centar Rijeka i iskoristiti ovu uslugu koja će im olakšati administrativne obaveze vezane uz boravište.