Pretraga

O stanju na Sveučilištu raspravljat će se i na visokim državnim instancama: Poznat datum sjednice

A- A+

Posljednjih nekoliko mjeseci gotovo su svi mediji podcrtali nagomilane afere i probleme na zagrebačkom sveučilištu. Time će se sad pozabaviti i na najvišim državnim instancama. Saborski odbor za obrazovanje, znanost i kulturu na tematskoj će sjednici početkom svibnja raspravljati upravo o stanju na našem najvećem i najstarijem javnom sveučilištu.

Rektorat Sveučilišta u Zagrebu
Foto: Ivan Božić, srednja.hr

Kako nam je jutros potvrdila Marijana Puljak, supredsjednica stranke Centar i članica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, to će tijelo uskoro raspravljati o alarmantnom stanju na zagrebačkom sveučilištu. Tematska sjednica bit će održana, kaže nam, u utorak 4. svibnja.

Puljak je još u ožujku pisanim putem zatražila od predsjednice Odbora Vesne Bedeković da sazove tematsku sjednicu, što se sada i ostvarilo. Posljednja tri mjeseca, podsjetimo, medijske su naslovnice punili napisi o nagomilanim aferama sadašnje uprave na čelu s rektorom Damirom Borasom. Skandali su raznovrsni; od prozivke sveučilišnih tijela za netransparentno financijsko poslovanje, preko nagrađivanja profesora prijavljenog za seksualno uznemiravanje i rektorova cijepljenja preko reda, pa sve do bizarnog načina održavanja sjednica Senata i de facto upravljanja Sveučilištem od 70 tisuća studenata putem – maila. O svemu tome za nešto više od deset dana trebali bi raspraviti članovi saborskog Odbora za obrazovanje.