Pretraga

Objavljena su imena svih dobitnika STEM stipendije, evo u kojem području ih je dodijeljeno najviše

A- A+

Nakon više krugova dodjele državne STEM stipendije završen je proces podjele sredstava. Kako je bilo i predviđeno, dodijeljeno je 3.400 stipendija, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je imena dobitnika.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 3.400 državnih STEM stipendija. Proces je započeo u prosincu i održano je nekoliko krugova dodjele, a studenti su do sada mogli vidjeti jesu li na listi dobitnika samo u posebnom Sustavu STEM stipendija, u kojega se prijavljuju putem AAI@EduHr identiteta.

Nakon što je podijeljeno svih 3.400 stipendija, Ministarstvo je objavilo i imena svih dobitnika, a listu možete vidjeti OVDJE.

Inače, prema pravilniku za dodjelu ove vrste državne stipendije, rang-liste izrađuju se odvojeno za svako područje, a u svakom području posebno za studente prve godine te posebno za studente ostalih godina. U sklopu svakoga područja za studente prve godine dodjeljuje se do 40% ukupnoga broja stipendija toga područja.

Najviše stipendija dodijeljeno je u području tehničkih znanosti (prvostupnik informatike, informacijskih znanosti i informatologije, polovica od ukupnog broja, odnosno 1.700, s tim da najviše njih studentima drugih i trećih godina studija. Po 510 stipendija dodijeljeno je studentima čiji se studiji nalaze u području biotehničke znanosti i području biomedicine i zdravstva. Još 680 stipendija dodijeljeno je studentima koji se obrazuju u području prirodnih znanosti.

Ova se stipendija dodjeljuje za devet mjeseci akademske godine i iznosi 1.200 kuna, a isplaćuje se do 15. u mjesecu na žiroračun studenta. Dodjeljuje se studentima prve godine temeljem uspjeha na državnoj maturi, a studentima viših godina temeljem uspjeha na studiju.