Pretraga

Od kickboxinga do plivanja: Studenti velikog sveučilišta mogu se besplatno rekreirati

A- A+

Splitski sveučilišni sportski savez objavio je da opet počinje provoditi programe besplatne rekreacije UniSport Health za studente Sveučilišta u Splitu. Studenti će moći sudjelovati na 16 različitih programa pod budnim okom iskusnih kineziologa.

Foto: UniSport ST

Splitski sveučilišni sportski savez još jednu godinu za redom provodi programe besplatne rekreacije UniSport Health za studente Sveučilišta u Splitu. U pitanju je ukupno 16 programa, od čega će se njih 11 izvoditi redovito tijekom cijele akademske godine, a ostatak samo u određenim mjesecima.

Aktivnosti napretek

Lista programa, objavljenih na stranici UniSport Splita, započinje s UniFit-om, kao najtraženijim programom svake godine. Zbog velikog interesa, i ove će godine studentima biti dostupne dvije grupe, a uveden je i novi, sličan program, Functional fitness.

– Uz ustaljene i nove programe i ove ćemo godine imati i dodatne sportsko-rekreativne projekte, kao što su Škola ronjenja, Destination experience – izleti, Studentske sportske subote, Trkački maratoni te Jedrenje, odnosno Discovery sailing. Cilj je uključiti što više studenata u sport i osvijestiti cijelu akademsku zajednicu o važnosti bavljenja sportom u svrhu poboljšanja fizičkog i mentalnog zdravlja svakog pojedinca, napominje Magdalena Ramljak, stručna savjetnica za sportska natjecanja i rekreaciju studenata.

Izdvojeni članak
Muškarac i žena rade sklekove

Sveučilište u Zagrebu proglašeno najboljim i najaktivnijim sportskim sveučilištem u Europi

Ima i novosti

Kao još jedna novost ove sezone ističe se suradnja s Hrvatskim veslačkim klubom Gusar, a studenti koji kao svoju rekreaciju odaberu ROWfit, imat će priliku osjetiti čari pravog veslačkog treninga s elementima funkcionalnog. Uz to, studenti će imati priliku ići na grupne fitness treninge, satove plesa, plivanje ili borilački sport, a sve ovisi o osobnom izboru. Važno je naglasiti da ni za jedan program predznanje nije potrebno, treneri sa studentima započinju od samog početka.

Svi se programi održavaju pod budnim okom iskusnih kineziologa ili studenata Kineziološkog fakulteta, koji iscrpno pristupaju pripremi i provođenju svih aktivnosti. Treninzi započinju od ponedjeljka, 6. studenog 2023. godine, a broj mjesta je ograničen. Informacije o prijavama dostupne su na e-mailu [email protected].