Pretraga

Još dva faksa u Zagrebu djelomično idu online u drugom semestru, na jednom nastava i subotama

A- A+

Fakultet strojarstva i brodogradnje i Građevinski fakultet objavili su svoje planove za nastavu u ljetnom semestru. Obnavljat će im se zgrade pa će dio studenata imati nastavu online, a ostatak će, po točno određenom rasporedu, sve slušati uživot. Jedni će nastavu slušati i subotama.

dvorana predavanje

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Još dva zagrebačka fakulteta – Fakultet strojarstva i brodogradnje i Građevinski fakultet – objavili su planove za nastavu u ljetnom semestru kada će se njihove zgrade prolaziti obnovu.

‘Više od dvije trećine nastave bit će uživo’

Fakultet strojarstva i brodogradnje je priopćio kako je u ljetnom semestru nastavu voditi kontaktno, po ubrzanom programu. Kako bi osigurali da se nastava u ljetnom semestru drži kontaktno, Fakultet je poduzeo određene mjere. Nastava će tako započeti 27. veljače, a ne 6. ožujka kako je bilo planirano. Umjesto školskog sata od 45 minuta, sat predavanja trajat će 60 minuta, a nastava će se održavati i subotama.

– Možemo sa sigurnošću potvrditi da će više od dvije trećine nastave biti održano kontaktno na trenutnim lokacijama Fakulteta te uprava aktivno radi na osiguravanju prostora za kontaktnu nastavu i do završetka ljetnog semestru, ističu s FSB-a.

Unatoč naporima postoji mogućnost, kažu, da će nastava biti provedena online u manjem zadnjem dijelu semestra. Uprava faksa obavijestila je studente pisanim putem i razgovarala, kažu, s predstavnicima Studentskog zbora o planu za održavanje nastave u ljetnom semstru.

Izdvojeni članak
FFZG online nastava

Filozofski ide online, a nema dopusnicu? MZO kaže da se to ne može, a studenti pokrenuli peticiju

‘Svjesni smo prednosti kontaktne nastave’

Sljedeći tjedan organiziraju i tribinu na koju su pozvani svi studenti kako bi im direktno odgovorili na pitanja.

– Uprava Fakulteta svjesna je prednosti koje kontaktna nastava ima za svakog studenta, posebice studenta tehničkih znanosti. Želimo napomenuti da je Fakultet i u vrijeme pandemije osigurao studentima većinom kontaktnu nastavu u skladu s preporukama, a uvodeći, među ostalim, i rad u manjim grupama, ističu s FSB-a.

FSB inače cjelovito obnavlja tri zgrade u ulici Ivana Lučića za koje su ugovoreni izvođači radova, a kako je sve financirano iz EU fondova, radovi moraju krenuti što prije. Ne može se čekati do ljeta. s FSB-a poručuju kako intenzivno rade na osiguravanju adekvatnih prostora za nastavu, laboratorije i službe Fakulteta.

Građevinski fakultet ide djelomično online

Građevinski fakultet objavio je detaljan plan nastave za različite smjerove i razine studije. Za studente prijediplomskog studija Građevinarstvo nastava u ljetnom semestru traje od 6. ožujka do 16. lipnja. Za one na diplomskom studiju Građevinarstvo se dijeli. Prva će godina diplomskog slušati nastavu od 6. ožujka do 16. lipnja, a druga godina diplomskog će slušati nastavu od 6. ožujka do 28. travnja.

Nastava na prijediplomskom studiju odvijat će se u hibridnom obliku, poručuju s Građevinskog fakulteta, i to na način da će se predavanja održavati na daljinu, dok će se vježbe izvoditi uživo na lokaciji Sveti Duh 129. Nastava diplomskoga studija smjera Geotehnika, Materijali, Konstrukcije, Prometnice, Organizacija građenja i Teorija i modeliranje konstrukcija u cijelosti će se održavati uživo na lokaciji Sveti Duh 129, dok će se nastava smjera Hidrotehnika održavati na lokaciji Savska cesta 16.

Nadopuna teksta 17.2.2023. u 16:30 sati

Rektor zagrebačkog sveučilišta Stjepan Lakušić oglasio se oko prelaska fakulteta na online nastavu, njegov odgovor možete pogledati ovdje.