Pretraga

Zagrebački faks objavio gdje će studenti imati nastavu dok se obnavlja glavna zgrada

A- A+

Građevinski fakultet u Zagrebu objavio je lokacije na kojima će njihovi studenti, zbog obnove glavne zgrade, slušati nastavu u ljetnom semestru. Većina studenata ide na Sveti Duh, dok će manji dio njih nastavu slušati u zgradi na Savskoj cesti.

studenti predavanje

Foto: Pexels; Roxanne Minnish

Građevinski fakultet u Zagrebu nedavno je obznanio kako kreće obnova njihove glavne zgrade u Kačićevoj 26. Zbog toga će studenti predavanja slušati na drugim lokacijama, a sada su objavili i koje su to lokacije.

Većina studenata ide na Sveti Duh

Studenti prijediplomskoga studija na nastavu uživo dolaze u zgradu na adresi Sveti Duh 129. Pri tome se koristi zapadni ulaz u zgradu koji vodi do dvorana oznaka MP, P3 i VP u prizemlju zgrade.

Studenti diplomskoga studija smjera Materijali, Organizacija građenja i Prometnice na nastavu dolaze na adresu Sv. Duh 129 u učionice u prizemlju označene na gornjoj slici.

Studenti diplomskoga studija smjera Geotehnika, Konstrukcije i Teorija i modeliranje konstrukcija na nastavu dolaze na adresu Sv. Duh 129  u učionice na 1. katu. Pri tome se koristi sjeverni ulaz u zgradu.

Druga zgrada ide naknadno u obnovu

U zgradi Građevinskog fakulteta na adresi Sveti Duh 129 nalazi se i Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija.

U prosincu 2022. bilo je govora da će se ta škola seliti jer je Građevina planirala obnoviti tu zgradu. No, prema zadnjim informacijama, od selidbe neko vrijeme još ništa jer će Građevina prvo obnavljati svoju glavnu zgradu, a onda naknadno i ovu na Svetom Duhu.

Izdvojeni članak
zgrada koju na svetom duhu dijele građevinski i škola za montažu

Građevinski faks, s kojeg dolazi rektor, malo je zapeo s obnovom: Otkrili su nam što je s tim

Neki će predavanja slušati u Savskoj

Neće svi studenti Građevinskog fakulteta u Zagrebu slušati nastavu na istoj adresi, već na više različitih po gradu.

Studenti diplomskoga studija smjera Hidrotehnika na nastavu dolaze u učionice u prizemlju zgrade na adresi Savska cesta 16. Satelitsku snimku te zgrade možete vidjeti ispod.

U galeriji ispod možete vidjeti tlocrte i satelitske snimke zgrada u kojima će studenti Građevinskog fakulteta slušati nastavu dok traje obnova glavne zgrade

Što je s drugim faksevima?

Građevinski, Geodetski i Arhitektonski fakultet, koji dijele glavnu zgradu u Kačićevoj ulici nisu jedini koji idu u obnovu. Filozofski fakultet obnavlja fasadu zbog čega su prvotno odlučili prijeći na online nastavu. No, nakon pritiska studenata i medija, odustali su od te ideje i nastava će biti uživo. Biološki odsjek PMF-a objavio je snimku iz koje se vidi kako napreduje obnova njihove zgrade, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja mjeseca.

Obnovu mora proći i Fakultet strojarstva i brodogradnje. Spomenuti fakulteti svi će imati nastavu u potpunosti ili većinski uživo, dok će tek neki manji dijelovi biti održani na daljinu. Obnavlja se i Fakultet političkih znanosti. Radovi su krenuli već lani pa se FPZG preselio na Iblerov trg. Učiteljski fakultet također obnavlja zgradu, a njihovi studenti nastavu slušaju u prostorijama škola.

Biološki odsjek PMF-a također je krenuo u obnovu a njihovi studenti sretnici su koji će nastavu, dok traju radovi, slušati na baš posebnom mjestu. Naime, koristit će jednu od zgrada Kraša pa će tako imati predavanja u tvornici čokoladeMedicinski fakultet krenuo je s obnovom u prosincu, a predviđeni završetak radova je u siječnju 2024. Agronomski fakultet također je započeo radove na obnovi lani pa bi trebali biti gotovi do kraja tekuće godine.

studenti predavanje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap