Pretraga

Kinezi donirali 8.600 eura našem Građevinskom faksu, oni kupili – čekić: Evo čemu služi

A- A+

Građevinski fakultet kupio je čekić i uz njega dodatnu opremu vrijednu preko 8.600 eura. Poseban je to masivni udarni čekić koji se koristi za nanošenje impulsne pobude na konstrukciju ili prometnicu, a pribavljen je novcem koji nam je donirao Qi Qianjin, veleposlanik Narodne Republike Kine u Hrvatskoj.

čovjek u zamahu s velikim čekićem

Ilustracija: Unsplash

Qi Qianjin, veleposlanik Narodne Republike Kine u Hrvatskoj posjetio je Građevinski fakultet u Zagrebu, gdje mu je prezentirana vrijedna oprema koju su kupili nakon kineske donacije od 8.616 eura. Najveći dio iznosa građevinari su iskoristili da bi kupili poseban čekić.

Izdvojeni članak
dvorana predavanje

Još dva faksa u Zagrebu djelomično idu online u drugom semestru, na jednom nastava i subotama

Taj alat je zapravo masivni udarni čekić, prenosi zagrebački rektorat na svojim stranicama, koji se koristi za nanošenje impulsne pobude na konstrukciju, odnosno prometnicu, a uz njega su nabavljeni i najsuvremeniji akcelerometri za bilježenje te pobude i mikrofon. Tu će opremu koristiti Katedra za željeznice u istraživanju vibracija i buke koja nastaje u transportu.

Domagoj Damjanović, dekan Građevinskog fakulteta objasnio je veleposlaniku i njegovim suradnicima kako upravo ovih dana Fakultet iseljava iz zgrade u Kačićevoj 26 zbog radova na obnovi objekta, odnosno sanaciji oštećenja nastalih u potresima. Zahvalio se kineskome veleposlaniku na donaciji, kazavši kako će oprema kupljena od tih sredstava biti podjednako važna i korisna kako za istraživačke, tako i za nastavne djelatnosti faksa.

čovjek u zamahu s velikim čekićem
Share via
Copy link
Powered by Social Snap