Pretraga

Osvoji stipendiju vrijednu više od 13.500 eura za studij kojim se stječu tri master diplome

A- A+

Erasmus Mundus Master in Impact Entrepreneurship (EMMIE) je združeni diplomski studij u trajanju od 18 mjeseci kojeg zajednički izvode fakulteti iz Hrvatske, Litve i Belgije. Studenti će provesti semestar na svakom od njih, a po završetku će steći tri master diplome. Za ovaj studij je moguće osvojiti i stipendiju vrijednu 13.500 EUR, odnosno više od 100.000 kn. Uz to, dobitnici stječu i mjesečnu stipendiju od 1.400 EUR, odnosno 10.500 kn za vrijeme trajanja programa. Natječaj za stipendiju otvoren je do 1. veljače.

zšem

Osvoji stipendiju za studij na kojem se stječu tri master diplome unutar 18 mjeseci te se studira na najboljim fakultetima u Europi | Foto: ZŠEM

Naša se društva trenutno suočavaju s velikim promjenama i izazovima. U tom smislu, Ujedinjeni narodi su objavili Agendu za održivi razvoj 2030. koja se oslanja na 17 ciljeva koji zahtijevaju konstantno djelovanje. Kako bi se inovativne ideje prenijele u stvarnost, našim društvima je potrebno više poduzetnika s razvijenim znanjima i vještinama te težnjom za napredovanje u svijetu koji se brzo mijenja.

Impact Entrepreneurship‘ se odnosi na proces koji pogoduje stvaranju i rastu poduzeća koja su etička, transparentna i imaju značajan utjecaj na naše živote i društvo. Za razliku od neprofitnih, oni se usredotočuju na stvaranje društvenog učinka kroz tržišne strategije. Utjecajni poduzetnici se usredotočuju na trostruki krajnji rezultat: ljudi-planet-profit, kako bi postigli odgovarajuću ravnotežu između svake dimenzije.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) je u suradnji s University of Management and Economics (ISM) iz Litve te s HEC Liège – Management School, University of Liège iz Belgije omogućila studiranje na Erasmus Mundus Master in Impact Entrepreneurship (EMMIE) programu.

Misija ovog studija je doprinijeti obrazovanju nove generacije utjecajnih poduzetnika. Njegova je krajnja vizija doprinijeti stvaranju uključivog gospodarstva potaknutog vrijednostima jednakosti koje daju smisao zajedničkom životu stvaranjem ljudske, ekološke i ekonomske vrijednosti kroz poduzetnički pristup.

zšem

EMMIE je 18-mjesečni diplomski studij gdje će studenti studirati po jedan semestar na svakom od partnerskih sveučilišta | Foto: ZŠEM

Prijave za stipendiju otvorene do 1. veljače

EMMIE je 18-mjesečni diplomski studij gdje će studenti studirati po jedan semestar na svakom od partnerskih sveučilišta. Tijekom prvog semestra u Hrvatskoj na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa polaznici će steći opća znanja poslovnog upravljanja. Studenti će razviti ključne menadžerske kompetencije koje bi svaki budući poduzetnik trebao imati. Drugi semester studenti će na University of Management and Economics u Litvi proučavati ključne koncepte vezane uz upravljanje tehnologijom i inovacijama, a treći semester održava se u Belgiji, u HEC Liège – ULiège. U tom će završnom semestru studenti steći bitna znanja koja se odnose na poduzetništvo s posebnim naglaskom na učinkovite projekte.

Program je namijenjen onima koji žele razvijati svoje kompetencije i stvarati projeke koji imaju pozitivan utjecaj na društvo, te biti akteri pozitivnih promjena unutar zajednice.

Prijave za osvajanje stipendije otvorene su do 1. veljače 2023. te stipendija pokriva troškove školarine i osiguranja (13.500 EUR) kao i mjesečnu stipendiju od 1.400 EUR za vrijeme trajanja programa.

Prijave za studij otvorene su do kraja svibnja 2023., a prijaviti se mogu kandidati s prethodno završenim studijem od najmanje 240 ECTS boda.