Pretraga

Otkrivamo kada se otvara desna linija menze u Studentskom centru

A- A+

Kako nam javljaju studenti, već par mjeseci u menzi zagrebačkog Studentskog centra gužve su svakodnevan prizor. Jedan od razloga gužvi sigurno je i zatvorena desna linija ‘spore’ menze, a čekanja na topli obrok, što na sporoj ili brzoj menzi, dosežu i do 40 minuta. Studenti se pitaju zašto svakodnevno moraju toliko čekati i zašto desna linija već mjesecima ne radi. Upravo s tim pitanjem, obratili smo se upravi zagrebačkog SC-a.

SC menza foto:srednja.hr

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: SC brza linija

Jedna od najprometnijih studentskih menzi u Zagrebu i Hrvatskoj, restoran SC-a u Savskoj, zadnjih je nekoliko mjeseci poprište dugačkih redova. Studenti sa svih strana Zagreba dolaze u SC na obrok, a pritom mogu birati hoće li u brzu ili ‘sporu’ menzu. ‘Spora’ menza u SC-u inače ima dvije linije, lijevu i desnu, a kako nam govore studenti, desna linija mjesecima je zatvorena.

Student Andro Anić kaže nam da svaki dan jede u menzi SC-a, i to ručak i večeru, u onoj mjeri koliko mu dopušta stanje na iksici. Ističe kako od početka ove akademske godine desna linija u SC-u uopće nije radila.

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: SC – spora linija

– Početkom srpnja prošle godine, primijetio sam da se desna linija povremeno zatvara, a bila je baš strka zbog ispita i rokova, jer je sve bilo pomaknuto zbog Europskih sveučilišnih igara. Desna linija normalno je radila za vrijeme Europskih sveučilišnih igara, a kad je krenula nova akademska godina, od 1. listopada, desna linija je apsolutno zatvorena. Znam tete u menzi i pitao bih ih povremeno što se događa i one su mi govorile da ne znaju, priča nam Andro.

Dodaje da su redovi svakodnevno veliki te da se na brzoj menzi čeka između 15 i 20 minuta, a na sporoj menzi, odnosno, njenoj lijevoj liniji, čekanje se proteže i do 40 minuta.

– Gužve su svakodnevne i primijetio sam da ima puno radnika iza kuhinje kad se dođe na blagajnu, dakle, ima ih, živo je, nije da ih nema, kaže Andro.

O razlozima zatvorene desne linije u SC-u, upitali smo sanacijskog upravitelja SC-a Mirka Bošnjaka. Iz njegova ureda odgovorili su nam da je linija bila zatvorena zbog tehničkih problema i visoke stope bolovanja.

– Linija se otvara 1. travnja 2017., poručuju iz ureda sanacijskog upravitelja.

Vijest o otvaranju desne linije u SC-u sigurno će razveseliti brojne studente kojima sigurno nije do gubljenja vremena u dugačkim redovima tijekom pauzi između predavanja. S obzirom da su iz SC-a najavili otvaranje linije za 1. travnja, nadamo se da neće biti prvoaprilske šale po ovom pitanju te da će linija zaista proraditi.