Pretraga

Pet dana teorije i prakse: Fakultet će studente i srednjoškolce obučavati kako letjeti dronom

A- A+

Samo pet dana bit će potrebno srednjoškolcima i studentima da nauče kako na odgovoran način upravljati bespilotnim letjelica. Buduće ‘drondžije’ na Fakultetu organizacije i informatike obrazovat će iskusni edukatori.

ilustracija: Diana Măceşanu | Unsplash

– Prateći svjetske trendove te u skladu s nadležnim regulativama, Fakultet organizacije i informatike (FOI), u suradnji s Varaždinskom županijom i Europskim Talent Centrom Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije razvio je Drone Pilot Academy – edukaciju za pilote dronova namijenjenu učenicima srednjih škola i studentima. Posebnu vrijednost edukacije, naglašavaju s FOI-ja, daju i podupiratelji samog projekta: Elektrostrojarska škola Varaždin, tvrtka Orqa d.o.o. i Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo čiji su stručnjaci uključeni u provedbu edukacije.

Izdvojeni članak

Digitalne vještine donijet će bolje poslovne prilike za studente FOI-ja

Da stvar bude bolja, srednjoškolcima i studentima koji se uključe u projekt neće trebati ni njihov vlastiti dron.

– Edukacija je osmišljena kao skup radionica kroz koje će, tijekom pet dana, polaznici naučiti kako na odgovoran način upravljati bespilotnim letjelicama. Iskusni edukatori prenijet će teorijska i praktična znanja, a za sve polaznike osigurana je oprema – bespilotne letjelice za korištenje tijekom edukacije čime se ukida i početna prepreka svim polaznicima, ističu s FOI-ja.

Detalje projekta predstavit će u fakultetskoj dvorani 1, u utorak, 6. srpnja 2021., u 9 sati.