Pretraga

Podstanarske muke: ‘Za garsonijere s istrošenim kaučima tražite 2000 kn – u kojem su Vam sustanari žohari!’

A- A+

Za studente koji ne studiraju u mjestu prebivališta, osmi mjesec je doba intenzivnog traganja za stanom u koji će biti smješteni tijekom akademske godine. No, pronalazak stana koji bi imao donekle pristojne uvjete za život, a pritom bio financijski prihvatljiv, nije nimalo lako. U to se uvjerila i jedna djevojka, koja je svoje podstanarske muke opisala na Facebook grupi TRAŽIM stan/sobu/cimera/cimericu u ZAGREBU. Njen status prenosimo vam u cijelosti.

Fotografija: www.hgtv.com

Poštovani podstanari i najmodavci.

Ovo moje neće promijeniti ništa – al molim admina da odobri objavljivanje istine. Otkad sam u Zagrebu – nisam našla neki pristojni stan u kojem bi omjer cijene i kvalitete bio ajmo reći normalan – pri tome mislim na N.Zagreb… Jer sam zbog posla bazirana na ovaj dio…

Izdvojeni članak

Sve jači euro ‘uništava’ studente – podstanare

Koliko je Vama normalno da za garsonijere s istrošenim kaučima tražite 2.000 kn – u kojem su Vam sustanari – žohari – da dobro ste čuli žohari. Ili za napominjem dvosobni stan (koji ima 2 sobe) dakle može podnijeti 2 cimerice tražite 4.000 kn. Da netko od podstanara može za dvije sobe plaćati 4.000 kn – veća je vjerojatnost da bi čovjek uzeo kredit i plaćao si stan – a najviše fascinira činjenica da su u Njuškalu u prosjeku uvijek isti stanovi. Uvijek isti – ZNAČI VI IH NE IZNAJMITE.

A u tim tzv. „3.5 sobnim stanovima“ soba bude 2×2 i u nju stane krevet (I NIŠTA VIŠE). Al ispada da je krevet prokleta rijetkost – kauči su Vam draži – oni kojih se ljudi besplatno rješavaju na Hreliću. Postoje 2 takve sobe i kuhinja s kuhalom i to je 3.5 – sobni stan za 4000 kn. Dragi podstanaru – uzmi ili ostavi. Novi Zagreb – ne Pantovčak. Limenke – ne normalne zgrade…

Također jedan apsurd sam doživjela dok sam došla prošle godine u Trokut pa sam naišla na stan u prizemlju u kojem je hodnik kuhinja a iznajmljuju se 4 ograđene „sobe“ – u kojima je stavljena dječja soba veličine 2 m2 i nemoš proć. Taj je stan – vjerovali ili ne iznosi 1.800 kn po osobi (benefit je što uključuje režije). Ima 60 kvadrata – gazde žive gore i košta 7.200. Može li itko ovome stati na kraj – može isključivo mi sami – odbijajući im plaćati hotelske cijene za život nedostojan čovjeka.

Screenshot: Facebook; TRAŽIM stan/sobu/cimera/cimericu u ZAGREBU