Pretraga

Pogledajte koja su područja upisivali maturanti s najboljim, a koja s najlošijim ocjenama

A- A+

Nakon što smo ovih dana objavili popis fakulteta s prosječnim srednjoškolskim ocjenama brucoša upisanih u 2021. donosimo prikaz podataka o prosjeku prikaz podataka po znanstvenim područjima i poljima. U skladu s podacima po pojedinačnim fakultetima, najbolji prosjek ocjena imaju upisani u područje farmacije.

indeks

Indeks studenata Sveučilišta u Zagrebu | foto: srednja.hr

Budući da je jedan od kriterija za upise na fakultete i srednjoškolski uspjeh, Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje svake godine objavljuje podatke o prosječnim srednjoškolskim ocjenama studenata upisanih u pojedina znanstvena područja i polja. Nedavno su tako objavljeni i podaci za upise provedene u 2021.

Ovih smo dana objavili listu po fakultetima, a ona pokazuje kako su najbolje prosječne srednjoškolske ocjene imali brucoši upisani na Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu. U skladu s tim, polje koje su upisivali najbolji maturanti je farmacija, gdje upisani na ljetnom roku imaju prosječnu srednjoškolsku ocjenu 4,79.

Drugo polje po prosječnoj ocjeni upisanih je polje logopedije. Samo su dva takva studija u Hrvatskoj, na Sveučilištu u Rijeci i Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, a upisani u to polje imaju prosjek ocjena 4,78.

Izdvojeni članak

Pogledajte s kojim su se prosjekom ocjena maturanti upisivali na fakultete u 2021.

Ne zaostaju puno ni brucoši koji su upisali polje temeljnih medicinskih znanosti – njihova prosječna ocjena iz srednje škole bila je 4,70.

Kada je pak riječ o začelju ove ljestvice, najslabiji prosjek ocjena imaju maturanti koji su upisali studije s područja metalurgije, 3,56, te oni koji su upisali polje demografije gdje je prosječna srednjoškolska ocjena brucoša 3,59.

Koliki je prosjek srednjoškolskih ocjena brucoša upisanih u drugim poljima, pogledajte u nastavku. Napomena: ako vam dokument u nastavku nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [364.92 KB]