Pretraga

Pomaknuta crta na rang-listi dobitnika državne stipendije u 2020./21., provjerite jeste li ostvarili pravo

A- A+

Kako je ranije danas najavljeno, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je nove rang-liste dobitnika državne stipendije u 2020./21. nakon prihvaćanja prigovora i spuštanja bodovnog praga. Pravo na socio-ekonomsku stipendiju ostvarilo je preko 400 studenata.

Foto: Srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je nove rang-liste studenata koji su ostvarili uvjete za dodjelu državne socio-ekonomske stipendije, nakon rješavanja prigovora koje su studenti uložili na rezultate natječaja iz prosinca.

Prihvaćeno 27 prigovora, došlo i do spuštanja praga

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je 444 prigovora na rezultate Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za akademsku godinu 2020./2021. Povjerenstvo za provedbu javnoga natječaja za dodjelu državnih stipendija prihvatilo je 27 prigovora, izvijestili su iz Ministarstva.
U pojedinim kategorijama došlo je i do spuštanja bodovnog praga, pa je i tako dio studenata, koji u prosincu nije ostvario to pravo, sada dobio stipendiju. Ministarstvo je objavilo deset lista dobitnika i onih koji nisu ostvarili pravo, a popis možete vidjeti i preuzeti OVDJE.
Državna socio-ekonomska stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, odnosno od listopada do lipnja 2021. Ukupno će, dakle, studentima koji ostvaruju pravo na stipendiju biti isplaćeno 10.800 kuna. Stipendija se isplaćuje do 15. dana u mjesecu.

Bez prihvaćanja uvjeta nema stipendije

– Pozivaju se svi studenti koji su ostvarili uvjete za dodjelu državne stipendije za akademsku godinu 2020./2021. da u roku od sedam dana od dana objave (najkasnije do 2. veljače 2021. godine) u Sustavu državnih stipendija, koristeći opciju ‘Izbornik’ na poveznici ‘Ostvareno pravo na stipendiju’, unesu IBAN žiroračuna i potvrde prihvaćanje uvjeta stipendiranja. Za unos IBAN-a i prihvaćanje uvjeta stipendiranja u Sustav državnih stipendija studenti se trebaju prijaviti, kao i prilikom prijave na natječaj za državnu stipendiju, svojim AAI@EduHr korisničkim računima, koristeći opciju prijava, priopćili su iz Ministarstva obrazovanja.
Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora, pa se studentima koji ne obave poviše spomenute radnje stipendija neće isplaćivati. Studenti čiji su računi pod ovrhom moraju u FINA-i otvoriti zaštićeni račun.
– Studenti kojima nije prihvaćen prigovor bit će obaviješteni elektroničkom poštom o razlogu neprihvaćanja u roku od sedam dana od dana objave rezultata, kažu iz MZO-a.