Pretraga

Pomaknuta lista dobitnika STEM stipendije i počela isplata posebnim skupinama studenata

A- A+

Od ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje novu vrstu državnih stipendija posebnim skupinama studenata, od čega najviše za deficitarna zanimanja. Isplata tih stipendija započela je ovog četvrtka, a danas je po četvrti put i pomaknuta crta na listi dobitnika STEM stipendije.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Nakon što su 6. prosinca objavljeni rezultati natječaja za državnu stipendiju posebnim skupinama studenata, danas je započela isplata te stipendije.

Izdvojeni članak

Započela isplata državnih stipendija: Iz Ministarstva pojasnili zašto ju neki još nisu dobili na račun

Na račun dobitnika stižu prve tri rate

Studentima je isplaćeno 3.600 kuna, dakle, tri rate.

– Drage studentice i dragi studenti, počela je isplata državnih stipendija za posebne skupine studenata, kroz idućih nekoliko dana (danas i sutra) svi studenti koji su prihvatili uvjete stipendiranja će dobiti prve tri rate stipendije (za listopad, studeni i prosinac), poručili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Podsjetimo, studentima se dodjeljuje 400 ovih stipendija u sedam kategorija, od kojih se najviše stipendija dodjeljuje za deficitarna zanimanja s naglaskom na nastavničke smjerove.

Pomaknuta lista dobitnika STEM stipendije po četvrti put

Izdvojeni članak

Studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi dobili stipendije: Novac za njih skupljali i Vatreni

Uz to, danas je po četvrti put pomaknuta lista dobitnika STEM stipendije čime započinje peti krug dodjele ove stipendije.

– Da biste vidjeli svoje mjesto na rang-listi, morate se prijaviti sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom u Sustav državnih STEM stipendija na poveznici te provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do petka, 27. prosinca 2019. godine do 12 sati na poveznici, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te da upiše SVOJ IBAN žiro računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga (do popunjenja kvote u narednim pomicanjima crta na rang-listama), poručuju iz MZO-a.

Podsjetimo prije nekoliko dana započela je isplata i STEM stipendija studentima koji su stipendiju prihvatili u trećem krugu dodjele. Studentima su isplaćene prve tri rate stipendije, dakle 3.600 kuna.

Pomaknuta lista dobitnika STEM stipendije i počela isplata posebnim skupinama studenata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap