Pretraga

Popularan studij dolazi u Zagreb: ‘Imamo tri kandidata za upis na jedno mjesto’

A- A+

Tradiciju bogatu više od 60 godina na svojim studijima u cijeloj središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Fakultet organizacije i informatike (FOI) iz Varaždina od jeseni donosi i u metropolu. U Zagrebu ove jeseni s nastavom započinje studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja, jedini studij u Hrvatskoj koji spaja informatiku i ekonomiju. Osim u Zagrebu, izvodi se u Varaždinu i Sisku, a među maturantima je poprilično popularan pa tako svake godine imaju najmanje tri kandidata za upis na jedno mjesto.

foi tjedan karijera

Studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja jedinstven je u Hrvatskoj, a od jeseni dolazi u Zagreb | Foto: FOI

Maturanti generacije 2022./2023. i svi oni koji uspješno polože državnu maturu, od jeseni mogu studirati na stručnom studiju Fakulteta organizacije i informatike, i to u Zagrebu. Riječ je o studiju Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP) koji se već izvodi u Varaždinu i Sisku, a među maturantima je poprilično tražen.

– Stručni prijediplomski studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP), koji svake godine broji minimalno 3 kandidata za upis na jedno mjesto, ove godine tako, uz Varaždin i Sisak, možete upisati i u glavnom gradu Hrvatske. Studij će se izvoditi u moderno opremljenoj zgradi Šumarskog fakulteta na adresi Svetošimunska cesta 23, a upisna kvota iznosi 110 izvanrednih studenata, pojasnili su nam s FOI-ja.

Budući studenti ovaj studij mogu upisati putem sustava Postani student i studirati u izvanrednom statusu. Uz to, s Fakulteta organizacije i informatike su istaknuli kako odluka o pokretanju studija u Zagrebu znači da će se od ove godine stručni studij ITDP moći upisivati isključivo u Varaždinu, Zagrebu ili Sisku. Samim time se više neće izvoditi u Zaboku i Križevcima, osim za već upisane studente prethodnih generacija.

Izdvojeni članak
foi

Zanima te ekonomija? Provjeri što dobivaš ako upišeš studij koji je spaja s informatikom

Studij je jedinstven u Hrvatskoj

Podsjetimo, FOI je jedini fakultet u Hrvatskoj koji povezuje i informatička i ekonomska znanja i poslovne vještine, a svoje je studije nedavno u potpunosti osuvremenio te uveo nove inovativne koncepte poučavanja na sve razine studija. Prijediplomski stručni trogodišnji studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP) studente uvodi u dva nova smjera – Razvoj aplikacija i Informatička podrška poslovanju.

Nakon prve zajedničke godine, u drugoj godini slijedi usmjeravanje prema jednom od tih dvaju područja. Studij je u potpunosti prilagođen studentima koji su paralelno i u radnom odnosu. Novi popis predmeta na ovom studiju pogledajte ovdje.

– Važno je spomenuti i to da više od 80 posto studenata informatičkih usmjerenja na FOI-ju posao pronađe već pri samom kraju studija, nerijetko u tvrtkama u kojima obavljaju obaveznu stručnu praksu, a FOI ima jednu od najvećih baza poslodavaca za stručnu praksu među svim fakultetima u Hrvatskoj, istaknuli su s FOI-ja.

Nedavno smo pisali o FOI-jevom studiju Ekonomika poduzetništva koji područje ekonomije spaja s informatičkim vještinama, a o njemu možeš čitati ovdje.