Pretraga

Poskupljuje ljetni smještaj u studentskim domovima u Zagrebu, objavljeni detalji oko prijava

A- A+

Ljetni smještaj u studentskom domu u Zagrebu ove će godine koštati 150 eura, odnosno 1.130 kuna za mjesec i pol boravka. Povećanje je to u odnosu na prošlu godinu kada je cijena ljetnog smještaja bila 900 kuna. Podsjetimo, i prošle je godine SC Zagreb pokušao povećati cijenu smještaja na 1.300 kuna, ali je odluka povučena nakon pobune studenata.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Iako ljetni semestar obično završava 15. srpnja, brojni studenti, uglavnom oni koji rade, imaju potrebu ostati u studentskim domovima i preko ljeta. Studentski centar u Zagrebu donio je odluku o cijeni i postupak prijave.

Kako se prijaviti za ljetni smještaj?

Kako stoji u obavijesti, studenti i ove godine ljetni smještaj mogu koristiti u Studentskom domu Stjepan Radić i to od 16. srpnja do 31. kolovoza. Oni koji su trenutno u domovima prijavljuju se u upravi studentskog doma u kojem su smješteni i to od 1. lipnja do 1. srpnja.

Ostali studenti, dakle oni koji nisu u domovima, a žele koristiti ljetni smještaj, prijavljuju se u Poslovnici za smještaj studenata, turizam i sport SC-a Zagreb do 1. srpnja 2023. godine. Moguće je prijaviti se i putem e-mail adrese: [email protected], a u prijavi je potrebno poslati ime, prezime, datum rođenja, OIB i broj mobitela. Studenti koji trenutno nisu stanari domova mogu useliti isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu.

Izdvojeni članak
dnevni boravak šara

Studenti zagrebačkog doma konačno došli na svoje: U paviljonima otvoreni dnevni boravci s TV-om

Cijena ljetnog smještaj je porasla

Za ovu je godinu cijena ljetnog smještaja povećana i iznosi 150 eura, što je 1.130,18 kuna. To je povećanje u odnosu na prošlu i prethodne godine, kada je ljetni smještaj koštao 900 kuna. Podsjetimo, i prošle je godine Studentski centar pokušao povisiti cijenu ljetnog smještaja s 900 na 1.300 kuna, odnosno čak 44 posto, ali je ta odluka povučena nakon pobune studentskog zbora.

Uz navedeno, studenti koji imaju studijske obaveze na fakultetu iza 15. srpnja 2023., uz predočenje potvrde s fakulteta, mogu koristiti pravo na produženi smještaj koji se plaća po danu. Cijena takve vrste smještaja iznosi 3,35 eura (25,24 kuna) po noćenju.

Potvrdu za ostvarivanje prava na produženi smještaj potrebno je dostaviti u Poslovnicu za smještaj studenata, turizam i sport Studentskog centra u Zagrebu. Na potvrdi mora biti jasno naznačeno do kada student ima studijske obaveze.