Pretraga

Poziv za vlasnike pasa: Veterinarski fakultet provodi istraživanje o kroničnom stresu ovih ljubimaca

A- A+

Veterinarski fakultet u Zagrebu provodi zanimljivo istraživanje u kojem može sudjelovati i vaš ljubimac. Na svojoj Instagram stranici objavili su poziv za sve vlasnike zdravih pasa, u starosti od 1 do 14 godina, na sudjelovanje u istraživanju kroničnog stresa.

Foot: Andreas Wagner; Unsplash

Veterinarski fakultet provodi istraživanje o kroničnom stresu pasa, a za istraživanje im je potrebna dlaka psa pa će tako odrezati mali pramen dlake, a vlasnici će ispuniti upitnik kojim se ispituju životne navike i osobine vlasnika i pasa. Pa su zainteresirane pozvali na sudjelovanje. Poželjne pasmine za istraživanje su: labrador retriver, zlatni retriver, belgijski ovčar, njemački ovčar, kraljevska pudla, nizozemski ovčar, švicarski ovčar, flat coated retriver, border koli, australski ovčar i križanaca (i ostale pasmine su dobrodošle).

Prikupljene rezultate će koristiti pri izradi doktorskog rada ‘Pokazatelji kroničnog stresa u radnih i službenih pasa Republike Hrvatske’ čiji je cilj ispitati razlike u razini kroničnog stresa između službenih i radnih pasa, što uključuje policijske pse, pse vodiče slijepih, pse pomagače i psi gorske službe spašavanja) i kućnih ljubimaca.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Veterinarski fakultet, Zagreb (@vef.unizg)

Uzorci dlake će se uzimati do kraja rujna u Klinici za unutarnje bolesti Veterinarskog fakulteta u Zagrebu. Zainteresirani oko dolaska mogu kontaktirati VEF putem maila [email protected] ili pozivom na broj telefona 099 4877 734.