Pretraga

Zmije i gušteri izgledaju jezivo, ali nisu tako strašni: Studenti ovog faksa to će vam dokazati

A- A+

Zmije i gušteri, samo su neke od brojnih životinja koje ćete moći pobliže upoznati na 11. izdanju izložbe ‘Reptilomanija +’. Događaj će se održati od 22. do 26. svibnja na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu. Organizatori su Udruga studenata veterinarske medicine ‘Equus’. Cilj izložbe je educirati što veći broj ljudi o egzotičnim životinjama pa je stoga ulaz na izložbu besplatan.

Foto: Reptilomanija +

Ako ste osoba koja misli da su zmije gušteri slatki, dok se vašim prijateljima na njih ježi koža, obavezno morate posjetiti ‘Reptilomaniju+‘. Već 11. izdanje ove edukativne izložbe ‘egzotičnih životinja’ održat će se od 22. do 26. svibnja na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu.

Kao i svake godine, izložbu organizira Udruga studenata veterinarske medicine ‘Equus‘, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Cilj je informirati što više građana o egzotičnim životinjama. U razdoblju od 10 do 12 sati.

Izdvojeni članak
reptilomanija

Kakav je osjećaj dirati zmiju? Saznajte u društvu studenata zagrebačkog fakulteta

Sa studentima, na izložbi surađuju i uzgajivači životinjskih vrsta. Zmije, gušteri, razne vrste kukaca, sve su to životinje koje možete vidjeti uživo. Iz ‘Equusa’ već godinama ističu važnost shvaćanja da briga o egzotičnim kućnim ljubimcima nije šala te se u to ne treba olako ulaziti.

Prošle godine, na Reptilomaniji + se mogao vidjeti rekordan broj različitih vrsta gmazova, vodozemaca, kukaca, pauka i riba. Njih čak šezdesetak. Budući da je tada bila jubilarna deseta obljetnica ovog događaja, događaj je bio popraćen i fotografijama ranijeg izdanja ove manifestacije. Lani su glavne zvijezde izložbe bile leopard gekon i kukuruzna zmija, dok je posjetiteljima bilo dozvoljeno fotografirati se s ‘pitomim kućnim ljubimcima’. Konkretno, s kraljevskim pitonom i bradatom agamom. Predavanja, radionice, igre, čak i izrada origamija, bodypainting i oslikavanje majica, bili su organizirani za najmlađe posjetitelje.