Pretraga

Poznata imena 500 dobitnika stipendije od 7.000 kuna: Doznajte jeste li među stipendistima Ureda za Hrvate izvan RH

A- A+

Pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske Središnji državni ured za Hrvate izvan RH dodijelio je 500 stipendija za ovu akademsku godinu 2017./2018. Od toga, 100 stipendija odlazi studentima za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Foto: Srednja.hr

Kako su izvijestili iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH na natječaj za stipendiranje koji je bio otvoren do 29. siječnja u propisanom roku zaprimljeno je 2.377 prijava. Od ukupno 1.928 prijava koje su zadovoljile formalne uvjete, povjerenstvo je bodovalo je sve pristigle prijave i utvrdilo prijedlog rang liste 500 studenata dobitnika stipendije za akademsku godinu 2017./2018.

Izdvojeni članak

Dodijeljeno 3.817 stipendija srednjoškolcima i studentima: Provjerite jeste li među stipendistima Ministarstva branitelja

U slučaju da su studenti imali jednak broj bodova, prednost pri dodjeli stipendije imali su studenti s više bodova ostvarenih temeljem socijalno-materijalnog statusa. U slučaju daljnjeg izjednačenja, prednost su imali oni s višim prosjekom ocjena. Stipendija za Hrvate izvan RH iznosi 700 kuna mjesečno i dodjeljuje se za deset mjeseci akademske godine.

Oni koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mog podnijeti pisani prigovor u roku od 8 dana od dana objavljivanja prijedloga rang-liste zaključno s danom 27. travnja 2018. godine. Svaki student ima pravo uvida u vlastitu prijavu i dokumentaciju.

– Dobitnici stipendije iz Prijedloga rang liste kao i drugi kandidati, dužni su pratiti mrežnu stranicu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske budući da uvažavanje prigovora, odustajanje pojedinih dobitnika stipendije u korist druge stipendije i sl., može dovesti do pomicanja rang mjesta studenata na konačnoj rang listi, slijedom čega se pojedini dobitnici stipendije mogu naknadno naći ispod crte dobitnika stipendije na konačnoj rang listi, naglašavaju iz Središnjeg državnog ureda.

Prijedlog liste dobitnika možete vidjeti u dokumentu u nastavku.

[scribd id=376812566 key=key-VX77VMmAq9bIEaVeX8MO mode=scroll]