Pretraga

Pozor, studenti: Upravo je pomaknuta crta na listi dobitnika STEM stipendije od 10.800 kn

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine dodjeljuje 3.400 stipendija studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima znanosti. Prošloga tjedna završen je prvi krug dodjele tih stipendija, a ovog je ponedjeljka pomaknuta crta na rang-listi dobitnika, čime je dodatan broj studenata ostvario pravo na STEM stipendiju od 10.800 kuna.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

I Ministarstva znanosti i obrazovanja upravo su izvijestili kako je objavljena nova lista dobitnika STEM stipendije u drugom krugu ovogodišnje dodijele. Rang-liste nisu dostupne javno nego u sustavu na ovoj poveznici.

Izdvojeni članak
novac kuna

Ministarstvo pozvalo studente četiriju visokih učilišta da se prijave za stipendiju od 10.000 kuna

Studenti sustavu pristupaju svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi. I prijašnjih godina Ministarstvo je listu dobitnika objavljivalo na ovaj način, a imena dobitnika javno se objavljuju nakon posljednjeg kruga pomicanja crte na rang-listi.

– Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do ponedjeljka, 25. studenoga 2019. godine do 12 sati na poveznici, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiro računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga (do popunjenja kvote u narednim pomicanjima crta na rang-listama), poručili su iz Ministarstva.

Podsjetimo za kraj, državna STEM stipendija dodjeljuje se u mjesečnom iznosu od 1.200 kuna i to za devet mjeseci akademske godine, od listopada do lipnja.