Pretraga

Ministarstvo pozvalo studente četiriju visokih učilišta da se prijave za stipendiju od 10.000 kuna

A- A+

Ministarstvo poljoprivrede proteklog je četvrtka objavilo ograničeni javni poziv  za dodjelu bespovratnih sredstava za stipendiranje studenata visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema. Iznos stipendije je 10.000 kuna.

Foto: srednja.hr

Od ove godine Ministarstvo poljoprivrede odlučilo je stipendirati redovne studente viših godina poljoprivrednih smjerova na visokoškolskim ustanovama u slavonskim županijama. Konkretno, riječ je o studentima četiriju visokih učilišta: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Veleučilište u Slavonskom Brodu i Veleučilište u Požegi.

Ovoga četvrtka Ministarstvo je raspisalo i poziv studentima spomenutih visokoškolskih ustanova koji žele primati stipendiju.

Izdvojeni članak
stem stipendija

Objavljene prve rang-liste dobitnika STEM stipendije u 2019./2020. godini

– Pravo na dodjelu stipendija imaju redoviti i izvanredni studenti 2. ili 3. godine preddiplomskih i 1. ili 2. godine diplomskih studija iz područja biotehničkih znanosti (polja: agronomija, biotehnologija, prehrambena tehnologija i nutricionizam) koji su u akademskoj godini za koju se dodjeljuje stipendija prvi puta upisali godinu studija. Stipendija iznosi 10.000 kuna po studentu za jednu akademsku godinu. Studenti se prijavljuju za dodjelu stipendije visokom učilištu na kojemu su u akademskoj godini upisali studijski program iz biotehničkih znanosti najkasnije do 15. studenog 2019. godine, stoji u tekstu javnog poziva.

Ukupna planirana vrijednost javnog poziva iznosi 15 milijuna kuna. Po isteku roka za prijavu visoka učilišta izvršit će evaluaciju prijavitelja i odabir studenata.

– Nakon evaluacije i odabira studenata koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima za dodjelu stipendija, visoka učilišta će najkasnije do 29. studenog 2019. godine dostaviti Ministarstvu poljoprivrede prijavu na javni poziv. Nakon administrativne kontrole Ministarstvo će donijeti odluku o dodjeli bespovratnih sredstava i sklopiti ugovore s visokim učilištima na temelju kojih će im doznačiti odobrena financijska sredstva. Stipendiju u iznosu od 10.000 kuna će studentima jednokratno isplatiti visoka učilišta na temelju ugovora sa studentom, piše u javnom pozivu.

Važno je naglasiti kako za vrijeme korištenja prava na stipendiju student ne može primati niti jednu drugu stipendiju koja se financira iz javnih izvora Republike Hrvatske. Upute za prijavitelje možete vidjeti u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Download [277.12 KB]

Ministarstvo pozvalo studente četiriju visokih učilišta da se prijave za stipendiju od 10.000 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap