Pretraga

Pregled studentskih poslova: Satnica negdje ide do 7 eura, ali mnogi se drže minimalca

A- A+

Minimalna studentska satnica narasla je na 5,25 eura od 1. siječnja 2024. godine, što označava značajan skok u odnosu na 4,38 eura koliko je iznosio minimalac prošle godine. Kako bi vidjeli zaokružuju li poslodavci na veću cifru ili se čvrsto drže minimalca, odlučili smo provjeriti ponudu poslova koju nude SC-ovi u četiri najveća grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

studentski posao

Foto: Unsplash/srednja.hr

Od 1. siječnja 2024. godine, minimalna studentska satnica narasla je na 5,25 eura. Riječ je o značajnom skoku u odnosu na prošlu godinu, kada je minimalac iznosio 4,38 eura po satu. Imajući to na umu, odlučili smo provjeriti kakvo je stanje s poslovima u ponudi četiri najveća SC-a u Hrvatskoj – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Trend koji smo primijetili je taj da mnogi poslodavci nude minimalnu satnicu bez dodatnih povećanja, iako SC-ovi za te poslove preporučuju i veće iznose. Situacija u Zagrebu i Splitu je relativno povoljna i mogu se naći poslovi sa satnicom od 6 i više eura, ali u Rijeci i Osijeku baš i nije tako.

Najmanje poslova sa satnicom iznad minimalca primijetili smo u Osijeku te smo u njihovoj ponudi uspjeli naći svega dva oglasa koja nude nešto veće satnice.

Izdvojeni članak
školska ploća zamusana s kredom i novčanice eura

Povećana je minimalna studentska satnica: Izračunali smo koliko možete zaraditi u jednom mjesecu

Studentski centar u Zagrebu

Terenski predstavnik/ca UNICEF-ovog programa ‘Čuvari djetinjstva’ za prikupljanje donacija u Zagrebu: Predstavnik/ca je zadužen je za komunikaciju s građanima i prezentiranje UNICEF-ove misije i djelovanja za dobrobit djece, a komunikacija se odvija na javnim mjestima i trgovačkim centrima. Prijave traju do kraja godine, radno vrijeme fleksibilno. Cijena sata: 7 eura + putni troškovi, dnevnice, smještaj. 

Animator/ica u dječoj igraonici: Početak rada je prema dogovoru, a očekivano trajanje posla je neodređeno. Lokacija je Tviti klub Dubrava, Dubrava 248, dok je radno vrijeme od 10 do 21 sat. Potreban broj animatora/ica je 5. Prijave traju do 31. siječnja. Cijena sata: 8 eura + propisana uvećanja.

Promotor (m/ž): Traži se promotor za tvrtku DEKRA Arbeit HR Primary. Početak rada je 15.1., a radno vrijeme je pet dana u tjednu, četiri sata dnevno. Očekivano trajanje posla je cijelu 2024. godinu. Broj potrebnih promotora je 20. Cijena sata: 7 eura + propisana uvećanja.

Vozač/dostavljač (m/ž) za Dr. Pigley. Opis posla je utovar robe u transportno vozilo i istovar narudžbi na adresi kupca (manje kutije do 5 kg) i briga o dostavnicama (potpis kod preuzimanje robe i vraćanje istih poslodavcu). Potrebna je B kategorija i iskustvo vožnje, a poželjno je iskustvo vožnje manjeg kombi vozila. Dostava se obavlja na području Zagreba i Zagrebačke županije u jutarnjim terminima te se radi pet dana u tjednu od ponedjeljka do petka. Poslodavac osigurana transportno vozilo i plaćen prijevoz do Farkaševca Samoborskog. Cijena sata: 6 – 8 eura.

Pomoćni djelatnik/ca u predškolskom odgoju, Dječji vrtić Palčić. Rad s djecom mješovitog jasličkog uzrasta (pomoć kod hranjenja, izlaska u parkić, prematanje pelena…). Početak rada je 1. veljače, a očekivanjo trajanje posla je do 31. svibnja. Lokacija Saliha Alića 4, Zagreb, Malešnica. Cijena sata: 6 eura + propisana uvećanja.

Konobar/ica, Netom ZD d.o.o za ugostiteljstvo. Posluživanje gostiju, priprema toplih i hladnih napitaka, rad s tacnom. Početak rada je odmah, a očekivano trajanje posla na duži period. Radno vrijeme je u smjenama prema dogovoru. Poželjno iskustvo, sklonost timskom radu, spretnost i brzina u obavljanju posla. Lokacija Caffe bar But, Margaretska 1, Zagreb. Cijena sata: 6 eura + propisana uvećanja.

Studentski centar Rijeka

Radnik/ca u trgovini, Spar Hrvatska. Rad u trgovini, rad na blagajni i ostali pomoćni poslovi u trgovini (punjenje polica, rad s kupcima i dr.), ispomoć na svježim odjelima (pakiranje kruha, sireva, izlaganje robe i dr.). Mjesto rada Kastav, radno vrijeme u smjenama po dogovoru. Datum početka rada odmah, a postoji i mogućnost zaposlenja na duži vremenski rok. Cijena sata: 6 eura + propisana uvećanja.

Prijenos materijala, River Solutions d.o.o. Odnos papira i glomaznog otpada iz jednog djela poslovnog prostora u drugi. Mjesto rada Bakar, Vebnerova 163. Razdoblje obavljanja posla je tri do četiri dana. Datum početka rada je 10. siječnja, a radno vrijeme osam sati. Cijena sata: 7 eura.

Trgovac, prodaja cipele i torbica, Camelus trgovina d.o.o. Mjesto rada je Rijeka, trgovina cipela Karla, Ciottina 14. Period rada od 10. do 26. siječnja te od 12. do 26. veljače. Radno vrijeme je od 15 do 20 sati. Cijena sata: 6 eura. 

Brodski mehaničar/mornar (vezač tereta – signalist), Marlin Nautika d.o.o. Mjesto rada Rijeka, period obavljanja posla minimalno 4 mjeseca. Radno vrijeme je od 7 do 15 sati. Cijena sata: 6 eura.

Izdvojeni članak
euri i centi

Porezni limiti za studente u 2024. i veća minimalna satnica: Ovo su tri novosti u studentskoj zaradi

Studentski centar u Osijeku

Rad u Pizzeriji Novi Saloon. Traži se osoba za rad za šankom i zaprimanje telefonskih narudžbi te osoba za dostavu s automobilom. Poželjno je iskustvo na sličnim poslovima, ali nije uvjet. Početak rada je odmah po dogovoru, pa na duže vrijeme. Cijena sata: 6 eura.

Blagajnik/ca, Interspar Osijek. Mjesto rada je Interspar koji se nalazi na kružnom toku, na kraju Županijske ulice. Rade se smjene od sedam sati, šest dana u tjednu kroz radno vrijeme centra koje je od 7 do 21 sat. Uvjet je iskustvo u radu na fiskalnoj blagajni, iskustvo u radu u trgovinu, butiku ili nekoj drugoj trgovačkoj djelatnosti. Cijena sata: 5,5 eura. 

Studentski centar Split

Promotor (m/ž): Traži se promotor za tvrtku DEKRA Arbeit HR Primary. Početak rada je 15.1., a radno vrijeme je pet dana u tjednu, četiri sata dnevno. U slučaju putovanja van grada Splita, dodatni put se plaća, te je prijevoz osiguran od strane poslodavca. Očekivano trajanje posla je cijelu 2024. godinu. Broj potrebnih promotora je 15. Cijena sata: 7 eura + propisana uvećanja.

Nastavnik, Laka Spika d.o.o. Podučavanje engleskoj jezika djeci svih dobnih skupina u Helen Doron školi engleskog jezika u Splitu. Potrebna dva izvršitelja za nastavu i zamjene. Početak rada 22. siječnja. Cijena sata: 7 eura (može biti i veća ovisno o broju grupa i njihovom trajanju)

Mjerenje vit. – min. statusa. Tvrtka AVEMED D.O.O. zbog povećanog obujma posla traži studenta/ studenticu za promocije Terranova i Wileys finest dodataka prehrani po ljekarnama na području Splita i okolice. Potrebno : – vlastiti studentski ugovor – odgovornost i komunikativnost – medicinsko, nutricionističko, biotehnološko, farmaceutsko ili srodno usmjerenje – proaktivnost i ambicionznost. Putni troškovi su pokrivani, dobiva se provizija od prodaje, laptop, uređaj za mjerenje, edukacija i pomoć u radu. Radno vrijeme fleksibilno. Cijena sata: 6 eura.

Konobar/ica, Wine Bar Radunica. WINE BAR AE traži dinamičnu i motiviranu osobu koja će se pridružiti timu kao konobar. Od kandidata se očekuje visoka razina profesionalnosti, komunikativnost i sposobnost rada u timu. Prethodno iskustvo u ugostiteljstvu je prednost, ali nije uvjet.  Fleksibilnost u radu (rad vikendom, praznicima i u smjenama). Cijena sata: 6 eura. 

Animator/ica, Illudo d.o.o. Traži se animator na dječjim rođendanima u Kaštel Gomilici. Natječaj vrijedi do 12. siječnja. Cijena sata – 7,5 eura.