Pretraga

Prilika za hrvatske studente koji žele studirati u Austriji s džeparcem od 750 eura

A- A+

Želiš studirati u Austriji? Otvorene su prijave za stipendijski program “Best of South East” u koji se mogu uključiti studenti željni nadogradnje znanja i stjecanje iskustva međunarodnog studiranja na nekima od najstarijih austrijskih sveučilišta.

Best of South East: Znanje ne poznaje granice

Otvorene su prijave za stipendijski program „Best of South East“ organiziran u suradnji Sparkasse Bank i Sveučilišta u Grazu, Montanuniversitaet Leoben te TU Graz. Jubilarnu, desetu godinu zaredom, program namijenjen studentima prava i ekonomije, studentima tehničkih fakulteta, studentima geologije ili metalurgije te studentima glazbene akademije omogućava nadogradnju znanja stečenog na dodiplomskom, odnosno, diplomskom studiju te stjecanje iskustva međunarodnog studiranja na nekima od najstarijih austrijskih sveučilišta.

Best of South East program uključuje mjesečni džeparac u iznosu od 750 eura (ili 420 eura + osiguran smještaj u jednokrevetnim sobama jednog od studentskih domova u Grazu), oslobađanje školarine Sveučilišta u Grazu, registraciju pri Sveučilištu u Grazu, intenzivan tečaj njemačkog u sveučilišnom jezičnom centru „Treffpunkt Sprachen“ te pokrivanje troškova raznih društvenih i kulturnih događanja tijekom cijele godine. Stipendisti ovog programa tako će steći iskustvo međunarodnog studiranja na jednom od najstarijih austrijskih sveučilišta te će moći kombinirati studij s praksom ili obukom u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija u Štajerskoj. Cilj Best of South East programa je studentima omogućiti razvijanje i učenje u međukulturalnom okruženju jednog od najvećih studentskih središta u Austriji za vrijeme jednogodišnjeg boravka.

Prijave za studente glazbene akademije (max 2 mjesta) otvorene su do 30. studenog 2018., dok su prijave za studente ekonomije i prava (max. 10 mjesta) otvorene do 5. prosinca 2018. Zainteresirani studenti geologije/metalurgije (max 2 mjesta) mogu se prijaviti do 10. prosinca 2018., a studenti tehničkih fakulteta (max. 2 mjesta) mogu se prijaviti do 12. prosinca 2018.

Više o programu, uvjetima i načinu prijave moguće je pronaći na linku.

O programu „Best of South East“

„Best of South East“ je 2008. pokrenuo Steiermärkische Bank und Sparkassen AG u suradnji sa Sveučilištem u Grazu. Program je pored hrvatskih, namijenjen i studentima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore, te studentima koji već studiraju u Austriji, ali dolaze iz ovih zemalja. U Hrvatskoj Sparkasse Bank program provodi Erste&Steriermarkische Bank Hrvatska d.d. (Erste banka).