Pretraga

Profesorica velikog zagrebačkog faksa dobila uglednu međunarodnu nagradu

A- A+

Izvanredna profesorica zagrebačkog Pravnog fakulteta, Sunčana Roksandić, dobitnica je međunarodne nagrade za izvrsnost u borbi protiv korupcije za proteklu godinu. Ova nagrada dodjeljuje se  u znak priznanja i zahvale za doprinos globalnoj kampanji UN-a protiv korupcije.

Sunčana Roksandić

Sunčana Roksandić, foto: Pravni fakultet Zagreb

Pravni fakultet u Zagrebu pohvalio se novim uspjehom svojih profesora. Izvanredna profesorica Sunčana Roksandić dobila je međunarodnu nagradu za izvrsnost u borbi protiv korupcije.

– Sunčana Roksandić dobitnica je međunarodne nagrade za izvrsnost u borbi protiv korupcije – Anti-Corruption Excellence Award za 2023. godinu, u kategoriji akademskog istraživanja i nastave. Riječ je o nagradi Centra za vladavinu prava i suzbijanje korupcije (Rule of Law and Anti-Corruption Center – ROLACC), koja se dodjeljuje kao znak priznanja i zahvale za doprinos globalnoj kampanji Ujedinjenih naroda protiv korupcije. Čestitke profesorici Roksandić na vrijednoj međunarodnoj nagradi, priopćeno je s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Izdvojeni članak
davor derenčinović

Poznati profesor s Pravnog fakulteta postao sudac Europskog suda za ljudska prava

Profesorica Roksandić javnosti je poznata po svojim gostovanjima na televizijama i u drugim medijima, gdje nerijetko kao pravni stručnjak govori o temama vezanim uz korupciju. Kako stoji u biografiji profesorice Roksandić, kao stipendistica te doktorska kandidatkinja Odjela za kriminologiju Max Planck Instituta za strano i međunarodno kazneno pravo u Freiburgu, završila je doktorski studij kaznenopravnih znanosti na matičnom fakultetu te doktorski studij Albert-Ludwig Sveučilišta u Freiburgu obranivši disertaciju kao međunarodni dvojni doktorat s ocjenom summa cum laude. Dobitnica je i počasnog doktorata )  East European Universityja u Tibilisi u Gruziji.

Među ostalim, vanjska je članica Odbora za zakonodavstvo Hrvatskog Sabora od 2021. godine. U siječnju 2023. godine imenovana je članicom Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti. Članica je i Komisije za društveno odgovorno poslovanje i borbu protiv korupcije ICC –Hrvatske. Jedna od kreatora prvog nacrta kurikuluma Ureda Ujedinjenih naroda za droge i kriminal u području mira, korupcije i sigurnosti. Kao  stručnjakinja sudjeluje u brojnim u nacionalnim, regionalnim i međunarodnim projektima (npr. UNODC, UNDP, Max Planck Institute for Foreign and International Criminal Law, Global Initiative Against Transnational Organized Crime) te je nacionalni ekspert za implementaciju EU zakonodavstva.