Pretraga

Raspisan natječaj za besplatan smještaj u studentskom domu u Zagrebu: Sudjelovati mogu praktični vjernici

A- A+

Katolički studenti, isključivo mladići, imaju pravo na besplatan smještaj u studentskom Domu sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu. Natječaj je otvoren ovih dana, a na njega se mogu prijaviti praktični vjernici.

Foto: Unsplash

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca raspisala je ovih dana natječaj za besplatni smještaj studenata u Domu sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu. Kao i do sada, i u narednoj je akademskoj godini smještaj je namijenjen katoličkim studentima svih fakulteta, isključivo mladićima. Prednost na natječaju imaju kandidati slabijeg imovinskog stanja i boljeg prosjeka ocjena, iz obitelji s brojnijom djecom te koji nisu korisnici studentske stipendije ili slične financijske pomoći.

Natječaj je otvoren do 14. kolovoza 2020. godine, a prijave se šalju poštom, na adresu: Dom sv. Antuna Padovanskoga (za natječaj); Sveti Duh 33, 10 000 Zagreb.

Od dokumenata studenti moraju priložiti sljedeće:

Izdvojeni članak

Objavljen natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u 2020./2021.

  1. Pisanu molbu s obrazloženjem zbog čega kandidat traži smještaj u Domu sv. Antuna Padovanskoga;
  2. Slabo imovinsko stanje u obitelji potkrijepiti potvrdom socijalnog ureda;
  3. Pismenu preporuku vlastitog župnika koji poznaje kandidata s jamstvom da je kandidat praktični vjernik;
  4. Presliku osobne iskaznice; krsnog lista; rodnog lista; domovnice; maturalne svjedodžbe;
  5. Potvrdu o upisanom fakultetu;
  6. Potvrde i priznanja o sudjelovanju na natjecanjima na svim nivoima i postignuta priznanja i nagrade (ako ih kandidat ima) kao i potvrde ili preporuke od nadležnih osoba i institucija za one koji su u posljednjih 12 mjeseci obavljali volonterski rad.
  7. Uvjet za produženje boravka u Domu sv. Antuna za narednu godinu jest potvrda da je student položio sve ispite iz protekle godine.

Rezultati natječaja bit će objavljeni 22. kolovoza na web stranici www.ofmconv.hr.