Pretraga

Ravnatelj SC-a oglasio se o zatvaranju menze na zagrebačkom fakultetu: ‘Podnijet ćemo žalbu’

Nakon što je menza na FSB-u naprasno zatvorena zbog visine stropa, Mirko Bošnjak, ravnatelj zagrebačkog Studentskog centra najavio je da će uložiti žalbu na tu odluku. Menza zadovoljava tehničke uvjete, istaknuo je, prema rješenju iz 2005. godine, a od tada se ništa po tom pitanju nije mijenjalo.

mirko bošnjak, ravnatelj SCZG

Mirko Bošnjak,
Foto: Screenshot N1

Nakon što je državna inspekcija jučer utvrdila da visina stropa nije odgovarajuća, naprasno je, preko noći zatvorena menza na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Studenti su zbog toga danas organizirali roštilj, koji je naša novinarka pratila na terenu, najavljujući preko svojih predstavnika i mogući prosvjed ukoliko se menza ne otvori.

Izdvojeni članak
Studenti ispred FSB-a napravili roštilj

[VIDEO] Drama ispred zagrebačkog faksa: Studenti roštiljaju jer im je menza zatvorena preko noći

‘Uložit ćemo žalbu’

Mirko Bošnjak, ravnatelj Studentskog centra Zagreb pod kojim se nalazi i menza na FSB-u, najavio je da će uložiti žalbu na odluku državnog inspektorata o zatvaranju menze. Napominje da Studentski centar posjeduje rješenje Gradskog ureda za gospodarstvo, preciznije Odsjeka za utvrđivanje minimalno tehničkih i drugih uvjeta za obavljanje gospodarskih djelatnosti od 8. prosinca 2005. godine.

Tim je rješenjem, kaže Bošnjak, utvrđeno da prostor i oprema menze na FSB-u ispunjavaju minimalne uvjete glede uređeja i opreme, usluge, ali i zdravstvene te druge uvjete za obavljanje ugostiteljske djelatnosti za restorane brze prehrane.

@srednja_hr Cijelu priču o ovom bizarnom slučaju na FSB-u pronađite na linku u opisu profila! 👆🏻 #srednjahr #menza #studenti #student #faks #fakultet #studiranje #fsb #rostilj #rostiljijada #rostiljanje #fyp #foryourpage #foryou ♬ original sound – srednja_hr

– Od datuma izdavanja predmetnog Rješenja, u prostoru nisu rađene nikakve preinake niti je došlo do promjena u procesu rada. Studentski centar u Zagrebu će podnijeti žalbu na Usmeno rješenje Državnog inspektorata temeljem kojeg je privremeno zatvoren restoran na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Nadamo se da će se iznaći rješenje da se zaštiti interes studenata FSB, istaknuo je ravnatelj SCZG-a.

Kako je bilo na roštilju koji su organizirali studenti ispred FSB-a pogledajte u videu ispod.

Sve je potaknuto pričom o ‘crvima’ u menzi?

Nedavno su, podsjetimo, studentske krugove preplavile fotografije pohanog odreska u kojima su se navodno nalazili crvi. Interne inspekcija je utvrdila da se radilo o zrncima riže koji su upali u smjesu za pohanje, a ne o crvima. No, o tome su izvijestili gotovo svi mediji pa je slučaj došao i do državne inspekcije koja je u roku od nekoliko dana posjetila spornu studentsku menzu unutar Studentskog doma Stjepan Radić.

Prema onome što su za srednja.hr tada rekli iz državnog inspektorata, ono što su studenti vidjeli u pohanom odresku nisu bili crvi. Hrana je sigurna za studente, no inspektori su prilikom uvida ipak utvrdili neke nepravilnosti koje će Studentski centar u neko dogledno vrijeme morati otkloniti.

Čini se da je u istom mahu inspekcijskih nadzora u zagrebačkim menzama, potaknutom objavama studenata, inspekcija posjetila i menzu pri FSB-u pa ju odlučila preko noći zatvoriti zbog toga što ne zadovoljava propisane uvjete visine stropa.