Pretraga

Referada na zagrebačkoj Ekonomiji uvela brojomate

A- A+

Ekonomski fakultet u Zagrebu broji preko 12 tisuća studenata, stoga je logično da se ispred vrata njihovih referada stvaraju najveće gužve. Da bi se riješio taj kaos koji nastaje zbog prevelikog broja studenata, ispred referade su postavljeni brojomati.

Foto: srednja.hr

Najveći fakultet u Hrvatskoj je zagrebačka Ekonomija koja broji preko 12 tisuća redovitih i izvanrednih studenata. Budući da su redovi ispred vrata njihovih referada najveći i često se stvara gužva, uveli su brojomate kako bi riješili situaciju te spriječili studente da ulaze preko reda.

Izdvojeni članak

Ekonomski fakultet u Zagrebu bez evidencije opraštao pojedinim studentima školarine

Brojomati ispred referada

Radno vrijeme referade za studente od prve do treće godine te studente četvrte godine, apsolvente i izvanredne studente je ograničeno na svega dva sata, a u tako kratkom vremenu prikupi se pozamašan broj studenata koji trebaju uslugu tih zaposlenika. Stoga su po mnogima brojomati odlično rješenje da se situacija poboljša.

– Prije tjedan dana sam došla na faks jer sam trebala prijepis ocjena i stvarno sam se iznenadila kad sam ugledala brojomate ispred referada. Pomislila sam kako se napokon netko dosjetio odličnog rješenja i da više neće biti studenata koji dođu zadnji i ulaze prvi. A vrijeme ograničeno za uzimanje brojeva je sasvim realno postavljeno tako da ne bi trebalo više biti kilometarskih redova i naguravanja pred vratima, rekla nam je Petra, studentica treće godine poslovne ekonomije.

Izdvojeni članak

Rješavaju se viška studenata: Sveučilište ukida jesenski upisni rok na Ekonomiji i Pravu

Nema više ulaska u referadu preko reda

Iako u današnje vrijeme većina studenata drugih fakulteta određene poslove obavlja preko interneta, oni na Ekonomskom fakultetu još uvijek za svaku sitnicu moraju odlaziti u referadu. Nekolicina studenata prigovara i zbog toga što za neke predmete još uvijek moraju dolaziti na faks i tražiti svoje ime na zalijepljenom popisu, a ne preko studomata kao njihove kolege na drugim fakultetima.

– Napokon da su na našem faksu uveli neku tehnološku novotariju. Da, čudno ali brojomat na Ekonomiji je velika inovacija. Budući da smo mi jedni od rijetkih koji rezultate ispita doznajemo pogledom na vrata od profesorova kabineta, velika je stvar što su se odlučili na taj korak. Bar se nadam da sad više neće biti ulaska u referadu preko reda, izjavio je Tihomir, student druge godine ekonomije.

Foto: srednja.hr