Pretraga

Ručak i večera za nekoliko kuna: U ovoj menzi od sada mogu jesti i izvanredni studenti, ali i svi građani

A- A+

Pravo na subvencioniranu prehranu u studentskim restoranima, kolokvijalno rečeno ‘preko x-ice’, u Hrvatskoj imaju samo redoviti studenti. No, pojedine menze dozvoljavaju i izvanrednima, kao i drugim građanima, da se u menzama hrane po ekonomskim cijenama obroka. Tu mogućnost sada je uveo i Studentski restoran SKVUŠ u Šibeniku.

Studentski restoran SKVUŠ|foto: SC Šibenik

Studentski restoran SKVUŠ u Šibeniku otvorio je svoja vrata građanima. Osim što se ondje mogu hraniti redoviti studenti po studentskim, subvencioniranim cijenama obroka, prema komercijalnima, ali i dalje vrlo povoljnim cijenama, u ovoj menzi od sada mogu jesti i vanjski gosti.

Najmanje sedam, osam jela svaki dan

To uključuje i izvanredne studente, kao i bilo kojeg građanina koji za malo novca želi pojesti kuhani obrok.

– U dnevnoj ponudi naći će se najmanje sedam, osam gotovih jela svaki dan, a tijekom tjedna ponuda će biti raznolika tako da će biti variva, gulaša, punjenih paprika, povrća, zagrebačkog odreska, pečenja, ukusnih tjestenina, pa i burgera i pizza koje svakodnevno možete dobiti  po narudžbi na licu mjesta. Usluga pružanja prehrane odvija se preko linije za samoposluživanje, a svježe pripremljeni obrok moći će se konzumirati u restoranu ili ponijeti ‘za van’. Šarolika ponuda, dostupnost i pristupačna cijena razlog je da po svoj gotovi obrok dođete u restoran SKVUŠ na Baldekinu, poručili su iz Studentskog centra u Šibeniku.

Izdvojeni članak

[Studentska patrola] Zamislite da u samom centru grada imate menzu koja radi vikendom? Bili smo u takvoj

Ručak već za 30-ak kuna

Oni koji nisu redoviti studenti i nemaju pravo na x-icu moći će se najesti i za manje od 30 kuna. Primjerice, juhu će platiti samo šest kuna, pileći rižoto košta 20 kuna, a pečena piletina i svinjetina 17 kuna, s time da se dodatno kupuje prilog koji košta između sedam i 13 kuna, ovisno o odabiru. Komercijalna cijena variva je već od 12 kuna, pizze su po 22 kune, a kolač ćete platiti osam kuna. Ono što trebate imati na umu ako jelo odlučite ponijeti izvan menze jest da studentski restoran naplaćuje ambalažu dvije kune

Kompletan cjenik za vanjske goste možete vidjeti na ovoj poveznici, a svakodnevna ponuda jela nalazi se na web stranici SC-a, kao i na Facebook stranici Studentskog centra Šibenik. Obrok možete platiti u gotovini, ali i karticom, što je pogodnost koja se u menzama ne viđa često.

Ručak se radim danima poslužuje od 12 do 16 sati, večera od 18 do 20 sati, dok je subotom radno vrijeme za ručak od 12 do 15 sati, a za večeru od 16:30 do 18:30.