Pretraga

SC se oglasio o štakoru u studentskom domu: Evo što su nam rekli

A- A+

Iz Ureda ravnatelja Studentskog centra u Zagrebu kažu da su dojavu o štakoru u Studentskom domu Cvjetno naselje dobili još prošlog tjedna te da je deratizacija obavljena. Štakor je ovog ponedjeljka pronađen mrtav.

Foto: Privatna arhiva

Stanari Studentskog doma Cvjetno naselje, prošlog su se tjedana susretali sa štakorom, kojeg su navodno privukle vreće za smeće na hodniku. Ovog smo vikenda stoga prenijeli ispovijest jedne studentice, koja je došla ‘oči u oči’ s ovim neželjenim gostom i o svemu odlučila progovoriti.

Obavljena je deratizacija

– Dan prije su me dvije cure upozorile o tome kako su vidjele štakora na hodniku kroz staklena vrata čajne kuhinje. Bila sam skeptična oko toga, ali sam ga i ja vidjela. Nisam bila iznenađena ni prestrašena. Znala sam da je negdje u domu, rekla nam je studentica.

Nakon što smo objavili tekst, zatražili smo očitovanje od Ureda ravnatelja Studentskog centra u Zagrebu. Oni, naime, tvrde da su informaciju o pojavi štakora u SD-u Cvjetno naselje dobili još krajem prošlog tjedna, kada su i kontaktirali nadležnu sanitarnu službu da obavi deratizaciju.

Izdvojeni članak

[FOTO] U zagrebački studentski dom ‘uselio se’ štakor: Studentici skoro skočio na glavu

‘Uginuli glodavac je jutros pronađen’

Štakor je, kako tvrde iz Ureda ravnatelja, pronađen mrtav ovog ponedjeljka.

– Uginuli glodavac je jutros pronađen te je isti uklonjen od strane sanitarne službe. Ujedno je izvršena i dezinfekcija prostora za kojeg se sumnja da je bio perimetar kretanja glodavca, objašnjavaju iz Ureda ravnatelja SC-a.

Ističu i kako pojava glodavaca u stambenim prostorima, gdje boravi velik broj ljudi, nije nešto neuobičajeno te da Studentski centar u Zagrebu na sve dojave studenata reagira promptno prema unaprijed propisanim postupcima.