Pretraga

Kroz specijalnu karantenu u Zagrebu prošla 93 studenta, otkrili kako izgleda boravak ondje

A- A+

S obzirom na to da i broji najveći broj studenata, ne iznenađuje kako je ovih dana najveći broj zaraženih iz te skupine na Sveučilištu u Zagrebu. Za studente koji nemaju mogućnost samoizolacije jer žive u domu ili su strani studenti, pripremljena je posebna karantena u Tomislavovom domu na Sljemenu.

Screenshot: HRTi

Teo, student iz Francuske boravio je u jednom od studentskih domova u Zagrebu kada je doznao da je pozitivan na koronavirus. Hitnom je prevezen u posebno pripremljenu karantenu za takve slučajeve koja se nalazi na Sljemenu u Tomislavovom domu. Ondje je proveo 10 dana, i jedan je od 93 studenata koji su do sada bili u toj karanteni, doznaje HRT.

– U kolima hitne pomoći bilo je jako čudno, bilo nas je četvero i svi smo se pitali gdje idemo, kamo nas vode, ispričao je za HRT.

Studente na ulazu u Tomislavov dom dočekuje medicinsko osoblje.

– Pri primitku pozitivnih pacijenata oblačimo skafander, izlazimo pred njih van. Ne ulazimo na glavni ulaz, nego kroz požarne stube, kazao je Ivan Milić, prvostupnik sestrinstva.

Izdvojeni članak
Radovan Fuchs

Ministar Fuchs otkrio hoće li fakulteti prijeći na online nastavu i objavio broj zaraženih studenata

U jednom krilu su smješteni pozitivni studenti, a u drugom oni koji trebaju u samoizolaciju. Nakon toga ne izlaze deset dana, ako za to nema medicinske potrebe. Medicinske sestre i tehničari studentima su na raspolaganju 24 sata dnevno, a komuniciraju telefonski.

– U sobi je fiksni telefon na koji su oni nazvali kada su doručak, ručak i večera ispred vrata, otkrila je studentica Gabrijela za HRT.

Studenti su online nastavu mogli pratiti nesmetano, jer im je u karanteni bio osiguran internet. Studenti smješteni u karantenu po potrebi mogu dobiti i psihosocijalnu podršku. U karanteni se, prenosi HRT, trenutno nalazi petero studenata.