Pretraga

Spuštena bodovna granica za studentske domove u Zagrebu: Evo koliko sada iznosi prag

A- A+

Prvi put nakon objave konačnih rezultata SC u Zagrebu spustio je bodovnu granicu za useljenje u studentske domove. Ona sada iznosi 1.424 boda. Studenti koji su sada ostvarili pravo na smještaj mogu useliti od 9. do 13. listopada.

studentski dom stjepan radić sava

Studentski dom Stjepan Radić – Sava | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Nakon što je Studentski centar (SC) u Zagrebu krajem rujna objavio konačne rezultate za smještaj u domove i bodovni prag od  1.452 boda, sada su objavili da je bodovni prag spušten. On sad iznosi 1.424 boda.

– Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice mogu useliti u studentske domove od 9. do 13. listopada. Studenti sa ostvarenim pravom na useljenje po spuštanju bodne granice, raspored u studentske domove mogu vidjeti na osobnom web profilu, kazali su iz zagrebačkog SC-a.

Izdvojeni članak
studentski dom cvjetno naselje zagreb

Izašle konačne rang liste za studentske domove u Zagrebu: Provjerite koliko sada iznosi bodovni prag

Napomenuli su da je useljenje moguće isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu. Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine.

– Stanari koji usele u dom do 15. dana u mjesecu plaćaju puni iznos mjesečne stanarine. Prilikom useljenja stanar je dužan podmiriti iznos mjesečne stanarine koji će se knjižiti kao akontacija. Iznos akontacije jednak je iznosu mjesečne stanarine kategorije smještaja i sobe na koju je student ostvario pravo, zaključili su iz zagrebačkog SC-a.

Podsjetimo, ove akademske godine u Zagrebu dom nije dobilo više od 3.000 studenata. Situacija nije bolja ni u drugim gradovima pa tako u Splitu dom nije dobilo više od tisuću studenata. Oni koji nisu dobili dom mogu dobiti subvenciju za najam kod privatnog poslodavca koja je ove godine povećana na 60 eura mjesečno. U Zagrebu će natječaj za tu subvenciju biti objavljen u studenom.