Pretraga

Stipe Pletikosa obranio završni rad: Otkrio je i kako je uz djecu i brojne druge obveze uspio diplomirati

A- A+

Ekipa, sad više nemate izlike. Iako ima čak petero djece i radi kao stručni komentator na televiziji te obavlja još nekoliko poslova, Stipe Pletikosa uspio je završiti fakultet. Obranom završnog rada postao je stručni prvostupnik kineziologije, a pritom se pohvalio kako mu je to pošlo za rukom.

Pletikosa pred Povjerenstvom za obranu | screenshot: Dalmatinski portal

Oduvijek sam želio diplomirati, priznao je Stipe Pletikosa za Dalmatinski portal.

Bivši hrvatski nogometni vratar i reprezentativac prošlog je tjedna postao stručni prvostupnik kineziologije. Na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu obranio je završni rad na temu ‘Važnost bilateralnog praćenja motoričkih sposobnosti i znanja kod početnika u nogometu’.

Imao tremu pred obranu

Izdvojeni članak

Obrazovni karton naše nogometne repke: Kapetan je po struci konobar, a dvojica igrača išla su skupa u razred

Priznao je i kako mu nije bilo svejedno stati pred povjerenstvo za obranu.

– Bilo je malo pozitivne nervoze u proteklih par dana jer sam se dosta pripremao, ali nekakvo iskustvo rada na televiziji ipak je učinilo svoje. Prezentirati nešto nije bilo teško, s obzirom da sam se već godinu i pol ozbiljnije uhvatio posla koji me izuzetno zadovoljava – ispričao je Pletikosa.

Diploma je za njega, kaže, velika satisfakcija.

– Zbog duge nogometne karijere ranije nisam imao puno vremena. No čim mi se otvorila mogućnost on-line studiranja, iskoristio sam je i danas, hvala Bogu, sve skupa uspio finiširati – rekao je Stipe za Dalmatinski portal.

‘Moram vratiti dug nogometu’

Nakon završene igračke karijere prepoznao se u trenerskom pozivu kojim se sada, zahvaljujući diplomi, može podobnije posvetiti.

– Rad s djecom me počeo privlačiti, to je dug koji osjećam da moram vratiti nogometu – jasan je Pletikosa.

Sad će i na diplomski

Izdvojeni članak

Zato ih volimo: Jedan Vatreni učenicima malog slavonskog mjesta donira knjige za novu školsku godinu

Iako ima petero djece i bezbroj obaveza, ništa ga nije omelo u nakani da završi studij.

– Žena odradi svojih 90 posto, ja 10. Šalu na stranu, temelj svega je dobra organizacija, posvećeni smo njima 24 sata dnevno, uživamo u svim tim trenucima, ništa mi nije teško. Malo je problematično kad dođu ovakve situacije učenja ili analize za emisiju koje moram napraviti, ali pronađem vrijeme navečer, kad djeca odu na spavanje – objasnio je bivši reprezentativac.

Otkrio je da će upisati diplomski.

– Ne želim biti jedan od nogometaša koji kad završe karijeru misle da sve znaju. Nogomet je danas jako puno napredovao, pogotovo u znanstvenom smislu, o kojemu sam i danas govorio u završnom radu, tako da mi sve to predstavlja novi izazov na koji sam spreman – zaključio je Pletikosa, piše Dalmatinski portal.