Pretraga

Što nakon srednje škole? Organizira se događaj koji vam može dati odgovore na to pitanje

A- A+

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) najavljuje svoj događaj “ZŠEM Open Days – Što nakon srednje škole?”, osmišljen s ciljem pružanja neprocjenjivog vodiča srednjoškolcima koji žele oblikovati svoju budućnost nakon mature. S uglednim dekanom, dr. sc. Matom Njavrom na čelu, Dani otvorenih vrata obećavaju iskustvo puno zanimljivih iskustava i stručnih savjeta.

Mato Njavro, dekan ZŠEM-a, odgovarat će na pitanja u sklopu Dana otvorenih vrata | Foto: ZŠEM

Dani otvorenih vrata održat će se 15. lipnja na kampusu ZŠEM-a u Zagrebu, s namjerom da se odgovori na važna pitanja i brige budućih fakultetskih studenata te im pruži jasniji pogled na bezbrojne mogućnosti koje ih očekuju. Kroz svoja bogata međunarodna iskustva s prestižnih institucija kao što su Sveučilište Bocconi, Harvard, Sveučilište St. Gallen i Singapore Management University, dekan Njavro ima jedinstven uvid u svijet visokog obrazovanja. Kad maturanti započinju svoje akademske puteve, donošenje odluka o sljedećem koraku postaje ključno. Dani otvorenih vrata na ZŠEM-u stoga služe kao platforma za dobivanje dostupnih opcija i otkrivanje idealne putanje prilagođene individualnim aspiracijama.

Dekan Mato Njavro, ugledni akademik i vizionarski lider, predvodit će događaj, prenoseći svoje bogato znanje i iskustvo iz područja visokog obrazovanja. S impresivnom pozadinom u ekonomiji, menadžmentu i financijama, prava je osoba za odgovaranje na pitanja koja muče srednjoškolce koji će prisustvovati događaju. Njegovo stručno znanje, u kombinaciji s njegovom strašću za poticanje mladih, čini ga odličnim izvorom za sve one koji traže vodstvo pri odabiru pravog fakulteta i studijskog programa.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Na ZŠEM-u se organizira Dan otvorenih vrata | Foto: ZŠEM

Studenti ZŠEM-a, koji su već zakoračili u svoje akademske puteve, također će biti prisutni kako bi podijelili svoje perspektive, dojmove i savjete s budućim kolegama. O svojim iskustvima studiranja na ZŠEM-u, akademskim programima, izazovima i prednostima koje su imali tijekom svog putovanja zajedno će s dekanom Njavrom odgovoriti na pitanja:

  • Kako izabrati savršen fakultet?
  • Studirati u inozemstvu ili u Hrvatskoj?
  • Ako u inozemstvu – kako izabrati državu – baciti strelicu na kartu ili postoji bolji način?
  • Kako izabrati Sveučilište u inozemstvu?
  • Kako se sada pripremiti za karijeru koja će svoj vrhunac doživjeti oko 2050.godine?

Luka Medvidović, inženjer i ekonomist, stječe obrazovanje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) i Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM). Osim studiranja, asistent je na dvije katedre ZŠEM-a: katedra za financije i računovodstvo i katedra za ekonomiju i matematiku. Medvidović je sudjelovao u nekoliko projekata, uključujući razvoj IT rješenja za hrvatsku zadrugu Glas poduzetnika. Osim toga, autor je publikacije “Stringency without efficiency is not adequate to combat pandemics”, objavljene u časopisu Chaos, Solitons & Fractals.

Luka Medvidović, student | Foto: ZŠEM

Kristijan Jakšić je content creator koji upisuje 3. godinu na ZŠEM-u. Dvostruki je dobitnik dekanove liste koja nagrađuje izvrsne studente te je dobitnik stipendije Zaklade Ivana Hodak. U slobodno vrijeme voli putovati, čitati i unaprjeđivati svoje vještine u području marketinga. Uskoro odlazi u Indiju kako bi odradio stručnu praksu u jednoj od najvećih državnih agencija u Indiji.

Kristijan Jakšić, student | Foto: ZŠEM

Ana Knežević, mlada i komunikativna djevojka koja je iskoristila prilike međunarodne razmjene ZŠEM-a te tako otišla na studentsku razmjenu u Pariz na Paris School of Business, a od početka godine radi u odjelu marketinga ZŠEM-a kao asistentica voditeljice ureda marketinga. Od jeseni upisuje diplomski MBA program s dodatnom diplomom na ZŠEM-u i Excelia Business School.

Ana Knežević, studentica | Foto: ZŠEM

Tijekom Dana otvorenih vrata, srednjoškolci će imati priliku sudjelovati u interaktivnom panelom s dekanom Njavrom te njegovim gostima, studentima ZŠEM-a. Oni će dobiti uvid u različite studijske discipline, razumjeti prednosti studiranja ekonomije i menadžmenta i istražiti raznolike karijerne putove koji se otvaraju nakon diplome. Panel će pomoći srednjoškolcima da otkriju svoje strasti, identificiraju svoje snage i donesu odluke koje se usklađuju s njihovim dugoročnim ciljevima.

Osim toga, Dani otvorenih vrata pružit će uvid u živahni studentski život na ZŠEM-u, prikazujući vrhunske sadržaje, ugledno nastavno osoblje i raznoliku studentsku zajednicu. Budući studenti će imati priliku istražiti kampus, komunicirati s trenutnim studentima i dobiti izravno iskustvo ZŠEM-a.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) je renomirana visokoškolska institucija u Hrvatskoj posvećena pružanju izvrsnosti u poslovnom i ekonomskom obrazovanju. S naglaskom na praktičnom znanju, internacionalizaciji i poduzetništvu, ZSEM priprema svoje studente da postanu budući lideri u svojim odabranim područjima. Kako bi osigurali svoje mjesto na najboljoj poslovnoj školi u Hrvatskoj, prijavite se putem poveznice.