Pretraga

Ima sve što vam treba u pauzi od predavanja: Mjesto gdje se studenti opuštaju dobilo novo ruho

A- A+

Studenti Sveučilišta u Splitu dobili su novi prostor u kojem mogu provoditi pauze od učenja. Sveučilište se na svojim internetskim stranicama pohvalilo kako je atrij Rektorata i Sveučilišne knjižnice dobio novo, suvremeno ruho.

Foto: Sveučilište u Splitu

U sklopu studentskih domova u Splitu ove godine došlo je do promjena po pitanju studentskog standarda, koje bi život ondje trebale učiniti ugodnijima. Tako su studenti u domu ‘Bruno Bušić’ dobili zastore u sobama, u studentskom domu ‘dr. Franjo Tuđman’ uređeno je košarkaško igralište, i studenti u sobama dobivaju klime, a u restorane su stigla jela koja su studenti dugo priželjkivali.

Ovih dana ulazni prostor Rektorata i Sveučilišne knjižnice  prenamijenjen je u neformalan otvoreni prostor za učenje, neobavezno druženje, relaksaciju i odmor studenata koji vrijeme između predavanja ili duži boravak na kampusu najčešće provode upravo u prostorima Sveučilišne knjižnice, priopćili su sa Sveučilišta u Splitu.

Izdvojeni članak

Nema više ‘kuhanja’ na +30°C: U sobe studentskog doma stižu klima uređaji

– Ovaj prostor od oko 150 m2 opremljen je modularnim namještajem za sjedenje s bočno ugrađenim setovima elektro i USB utičnica, foteljama s pomičnim stolićem za pisanje te visokim zatvorenim naslonom koji osigurava privatnost, visokim stolovima i sjedalicama, niskim stolićima, te ostalim namještajem za sjedenje. Prostor je opremljen i visokim pomičnim pregradama (paravanima) te zidnim i visećim panelima koji imaju funkciju upijanja zvuka kako se ne bi remetio tihi rad u čitaonici. Sav namještaj je vrhunske kvalitete i namijenjen je za prostore u kojima je predviđen boravak velikog broja ljudi, navodi se u priopćenju splitskog Sveučilišta.

Dodaju zaključno, prostor je dodatno opremljen i novim recepcijskim pultom za potrebe Rektorata, koji je financirao čitavo preuređenje.