Pretraga

Strani studenti humanitarnom akcijom pomogli riječkom Centru za autizam

A- A+

Strani studenti koji kroz program Erasmus borave i studiraju u Rijeci sudjelovali su u humanitarnoj akciji u kojoj su skupljali sredstva za pomoć riječkom Centru za autizam. Udruga ESN Rijeka i udruga ‘…i djeci s ljubavlju’ zajednički su izradili kalendar za 2015. godinu u kojem se nalaze fotografije stranih studenata. Prodajom humanitarnog kalendara prikupljena su sredstva namijenjena Centru za autizam.

ESN Rijeka

Izdvojeni članak

Na riječkom i pulskom Sveučilištu ne znaju odakle stižu strani studenti

U sklopu humanitarne akcije “Iz Hartere s ljubavlju”, koju je organizirala udruga “…i djeci s ljubavlju” u suradnji s udrugom Erasmus Student Network Rijeka, prikupljeno je 2.500 tisuće kuna namijenjenih Centru za autizam Rijeka. Potrebno je prikupiti sedam tisuća kuna za kupnju senzorne ljuljačke – dijela opreme koju treba Centar za autizam. 

U tu svrhu izrađen je kalendar za 2015. godinu na čijim su stranicama fotografije studenata iz različitih zemalja Europe koji su volonterski sudjelovali u projektu.
Naime, u ovom humanitarnom projektu je sudjelovalo 29 studenata, članova Erasmus Student Networka. Od toga su 22 strana studenta koji borave na Erasmus razmjeni u Rijeci, a dolaze iz Poljske, Češke, Španjolske, Latvije, Rumunjske, Grčke, Malezije. 

Humanitarna akcija provedena je uz podršku Grada Rijeke, a fotografije u kalendaru rad su predsjednice Udruge “…i djeci s ljubavlju” Livie Mjeda. Zahvalivši se svima koji su na bilo koji način pomogli u prikupljanju sredstava, predsjednica Mjeda je istaknula kako se humanitarna akcija nastavlja i dalje.